La Flama del Canigó visita la Catedral de Girona després que centenars de persones la rebessin a la Plaça del Vi

Molts dels assistents a l'acte s'han dirigit a la Revetlla Groga que s'ha fet als Jardins Fora Muralla.
Girona .- La Flama del Canigó ha visitat per primera vegada la Catedral de Girona. Els tres portadors que la custodiaven han penjat el quinqué en un dels àngels que coronen el temple. Abans, la Plaça del Vi s'ha omplert de gironins per rebre-la. Durant l'acte s'han escoltat constants referències als "presos polítics" per a qui s'ha demanat la llibertat. Tot plegat en una rebuda organitzada per Òmnium i que ha reivindicat "la importància de la cultura". El president de l'entitat al Gironès i portaveu de Girona Vota, Sergi Font, ha reconegut que aquest any "és especial pel context polític" i per la situació dels presos. Després de l'acte, centenars de persones han decidit participar a la Revetlla Groga que s'ha celebrat als Jardins Fora Muralla. Els beneficis que se'n recaptin aniran a parar a la Caixa de la Solidaritat, per pagar les despeses dels empresonats.

Un any més la Flama del Canigó ha visitat Girona, això sí, no s'ha quedat al davant de l'Ajuntament, sinó que ha acabat arribant a la Catedral de Girona. Els centenars d'assistents s'han quedat sorpresos quan s'ha projectat un vídeo on es veien tres portadors deixant el quinqué al capdamunt del temple. El president d'Òmnium a Girona, Sergi Font, ha explicat que pretenien donar un "cert simbolisme" a l'acte. "La Catedral suposava un far per als ciutadans i volem representar-ho així", ha explicat Font.

Tot plegat en un acte que ha servit també per homenatjar els "presos polítics". Font ha reconegut que aquest any "era especial" per la situació política que es viu a Catalunya. En aquest sentit, el president d'Òmnium al Gironès, ha explicat que "seguiran lluitant" perquè no es normalitzi la situació dels presos i els exiliats.

Durant l'acte s'ha fet ballar l'àguila i han actuat diverses entitats culturals. Abans s'ha encès la flama que presidia l'escenari. Després de projectar el vídeo l'acte s'ha clos amb un discurs pronunciat per una membre d'Òmnium, en nom de Jordi Cuixart, en el que es lloava la cultura catalana i es demanava la "llibertat".

Després, les revetlles

Un cop acabat l'acte, el protagonisme ha estat per les diverses revetlles que s'han programat arreu de la ciutat. Una de les més multitudinàries ha estat la que s'ha fet als Jardins Fora Muralla i que ha anat a càrrec de l'entitat Girona Vota.

Una Revetlla Groga que ha destinat tots els beneficis a la Caixa de Solidaritat que dona suport als presos en les seves defenses. La foguera la coronava una fotografia del rei Felip VI cap per avall i que els assistents han cremat. Tot plegat ha acabat amb un brindis amb cava i coca de Sant Joan per a tothom.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar