Creu Roja Girona estarà present a 10 platges aquest estiu

En la temporada 2017, Creu Roja va dur a terme més de 5.000 atencions en la seva campanya de Platges, fonamentalment assistències sanitàries (4.703 atencions i 44 rescats), però es van incrementant les assistències socials, com el bany adaptat per a persones amb discapacitat (424 atencions) o l'atenció a nens i nenes extraviats (24 atencions).

Durant aquesta temporada, la Creu Roja estarà present a 10 platges del litoral gironí, amb un desplegament de 25 professionals que vetllaran per la seguretat i la salut de banyistes a l'Escala, Castelló d'Empúries i Begur.

En la temporada passada, la Creu Roja va dur a terme més de 5.000 atencions, fonamentalment assistències sanitàries (4.703 atencions i 44 rescats), però es va incrementant el nombre d'assistències socials, com el servei de Bany Adaptat per a persones amb discapacitat (424 atencions) o l'atenció a nens i nenes extraviats (240 atencions).

Quant als perfils de les persones ateses, hi ha diversos tipus. D'una banda, majors de 65 anys; nens i nenes a causa de ferides, contusions lleus, cops de calor; persones amb patologies prèvies o malalties cròniques que es veuen incrementades per factors com l'efecte de les altes temperatures o la deshidratació; també persones estrangeres que desconeixen l'idioma i les condicions de la platja; i joves que en alguns casos adopten conductes insegures o imprudents, per omissió o desconeixement, com l'accés per zones no permeses o perilloses, per banyar-se sota l'efecte del consum de substàncies, així com a causa de les capbussades o per allunyar-se massa de la costa.

Creu Roja inicia la temporada de bany amb l’objectiu de garantir la seguretat de les persones a l’espai on es dóna cobertura a través de personal titulat, format i preparat, tant per a la prevenció i vigilància, com per a les tasques de salvament i de socors, fent molt d’èmfasi en la prevenció i promoció d’actituds segures durant el temps d’oci a les platges.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar