Els Premis G! distingeixen les cinc estacions d'esquí gironines i impulsen un estudi sobre el cicloturisme

Els guardons del Patronat de Turisme també han reconegut l'empresari Josep Maria Molist i la facultat de Turisme de la UdG.
Girona .- La dotzena edició dels premis G! ha tornat a distingir persones i propostes relacionades amb el turisme a les comarques gironines i la seva difusió. Entre els premiats hi ha les cinc estacions d'esquí del Pirineu de Girona com a premi G! d'honor. A més, l'empresari hoteler de Lloret de Mar (Selva) Josep Maria Molist ha rebut el guardó a la tasca professional mentre que la facultat de Turisme de la Universitat de Girona (UdG) s'ha emportat la distinció al projecte empresarial. El premi especial Juli Soler ha valorat la trajectòria de la Cuina de Sils (Selva), que fa un quart de segle que difon la gastronomia tradicional catalana arreu del món. En les categories de comunicació turística, s'ha premiat el periodista britànic Paul Richardson, la portuguesa Carola Feber i uns vídeos del canal de Youtube de Lonely Planet. Finalment, s'ha entregat el vuitè premi Yvette Barbaza al millor treball de recerca a un estudi que vol calcular l'impacte econòmic del cicloturisme de carretera a les comarques gironines.

Cinc bandes es diputaran el primer premi 'Talent gironí' del festival Strenes

Un jurat valorarà els directes de North State, Sara Terraza, Caritat Humana, Carmen 113 i Pau Blanc
Girona .- El festival Strenes vol posar en valor les bandes de les comarques gironines i per aquest motiu ha decidit crear el premi 'Talent gironí'. Un projecte que compta amb el suport de la Fundació Valvi i que busca guardonar bandes emergents de la demarcació. El reconeixement inclou un guardó però també el compromís de tornar al festival "amb millors condicions i en espais més grans", segons ha concretat el seu director, Xavi Pascual. Cinc bandes es disputaran la primera edició del certamen. El grup de Jair Domínguez Caritat Humana, l'aposta dels germans Vehí Norh State, la banda indie Carmen 113, el cantant de la Bisbal Pau Blanc i l'aposta en solitari de Sara Terraza són els candidats. Un jurat professional avaluarà les bandes en el transcurs de les seves actuacions al festival Strenes.

La processó del Sant Enterrament i la desfilada dels Manaies seran les activitats principals de la Setmana Santa a Girona

La programació d’actes començarà amb el pregó inaugural, a càrrec de Josep M. Fonalleras, el 22 de març i acabarà amb el concert de la banda La Lira de Vilafamés el dissabte 31 de març.
La processó del Sant Enterrament i la desfilada dels Manaies tornaran a ser enguany les activitats principals de la Setmana Santa a Girona. La processó tindrà lloc el Divendres Sant –divendres 30 de març-, mentre que els Manaies desfilaran en dos moments: el dimecres 28 de març i el divendres 30, abans i durant la processó.

Condemnats a penes d'entre 6 i 9 mesos de presó els sis activistes anti-MAT jutjats per la protesta de Fellines

L'Audiència de Girona absol el sotsinspector dels Mossos d'Esquadra que s'enfrontava a 5 anys de presó
Girona .- L'Audiència de Girona ha condemnat a penes d'entre 6 i 9 mesos de presó i ha imposat multes que van des dels 120 fins als 1.080 euros als sis activistes anti-MAT que el 8 de gener del 2014 van intentar impedir la construcció de la torre 66 a Fellines (Gironès). Un dels processats es va encadenar a un cotxe enterrat sota terra. El tribunal els condemna per delictes d'atemptat a agents de l'autoritat, lesions, coaccions, desobediència i amenaces. La sentència, per contra, absol el sotsinspector dels Mossos d'Esquadra per a qui l'acusació particular sol·licitava 5 anys de presó acusat de trencar el braç a una manifestant. L'Audiència fixa que els processats paguin indemnitzacions per valor de 28.050,38 euros. Bona part d'aquests diners són per a Red Eléctrica pels "perjudicis" causats i per al cos de Bombers, per l'operatiu de rescat del jove enterrat.

L'Oncolliga oferirà sessions de marxa nòrdica a afectades de càncer de mama

El servei es posarà en marxa aquest mes de març a Girona, Palamós i Olot, i més endavant també a Figueres.
La Fundació Oncolliga Girona posarà en marxa aquest mes de març un nou servei de marxa nòrdica dirigit a dones que han passat un càncer de mama amb l’objectiu d’ajudar a prevenir l’aparició del limfedema o minimitzar-ne els danys en el cas que s’arribi a produir. El nou servei s’inscriurà dins dels grups de gimnàs que ja funcionen des de fa anys a l’Oncolliga sota la supervisió dels fisioterapeutes de l’entitat i es posarà en marxa, en una primera fase, a Girona, Palamós i Olot, tot i que en breu es pretén engegar-ho també a Figueres.

L’Ajuntament de Girona rep el fons de Ferran Rahola Auguet

La documentació cedida pel fill gran de Carles Rahola inclou, principalment, retrats i caricatures que va fer al llarg de la seva vida.
L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas, i el fill de Ferran Rahola i nét de Carles Rahola i de Pompeu Fabra, Pompeu “Peio” Rahola Fabra, han presentat aquest dimarts la donació del fons documental de Ferran Rahola Auguet, fill gran de Carles Rahola, a l’Arxiu Municipal de Girona.

L'Ajuntament de Girona destina 130.000 euros a les subvencions de projectes artístics i activitats culturals

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el 26 de març. Aquest dimecres, es farà una sessió informativa sobre aquestes ajudes a l'Espai Marfà (19 h).
L'Ajuntament de Girona destinarà un total de 130.000 euros a les subvencions de projectes artístics i activitats culturals a la ciutat aquest 2018. Recentment s'ha obert una nova convocatòria tant de les beques i subvencions Kreas com de les subvencions per a activitats culturals complementàries a l'oferta municipal. El termini per a la presentació de sol·licituds a les dues convocatòries finalitza el 26 de març.

Els jutjats gironins reben 2.131 denúncies per violència domèstica el 2017, un 4% més que l'any anterior

El 95% de les víctimes són dones i el 73,9% dels judicis acaben amb condemnes.
Girona .- Les denúncies per violència domèstica que han arribat als jutjats de les comarques gironines durant l'any 2017 han augmentat un 4%, en relació al mateix període de l'any anterior. Segons recull l'estadística de l'Observatori Contra la Violència Domèstica i de Gènere, entre gener i desembre de l'any es van registrar un total de 2.131 casos, mentre que el 2016 en van ser 2.049. El 95% de les víctimes són dones. En concret, a les comarques gironines han recollit denúncies de 2.025 dones (el 2016 en van ser 1.783). Com a conseqüència, als òrgans judicials s'han sol·licitat 495 mesures cautelars com ordres d'allunyament per protegir les víctimes, més que l'any passat. L'estadística recull, també, que el 73,9% dels judicis han acabat amb sentències condemnatòries. En un any, han condemnat 168 dels 222 maltractadors jutjats.

Creen una iniciativa per donar suport als pares amb fills amb malaltia mental a les comarques gironines

Es tracta d'un projecte pioner impulsat per l'Associació Família i Salut Mental de Girona.
Girona .- L'Associació Família i Salut Mental de Girona i comarques ha posat en marxa la iniciativa 'Escola de Pares en salut mental', un projecte pioner a la demarcació que té com a objectiu oferir als familiars amb persones amb algun trastorn mental greu a càrrec informació i eines perquè puguin conviure-hi millor i resoldre els problemes del dia a dia. Durant el primer any de funcionament, s'hi farà una activitat mensual amb teòrica i treball de casos. Les classes, que es van iniciar la setmana passada, les imparteixen professionals especialitzats de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l'IAS en forma de tallers monogràfics.