Denuncien per un delicte d'odi dos veïns de Portbou per acusar els jutges de 'La Manada' de còmplices de violació

L’origen prové d’uns cartells que van penjar per Portbou, en els quals s’acusava els jutges de “La Manada” de còmplices de la violació.

L’Anna i l’Eudald, dos veïns de Portbou, han hagut d’acudir, per separat, a la comissaria de Mossos de Figueres, citats a declarar per delicte d’odi. Tots dos van ser denunciats pels Mossos d’Esquadra, després que aquests rebessin l’avís d’un particular.

El dissabte 30 de juny a la tarda, els dos denunciats van penjar una quinzena de cartells, al llarg del port i a altres llocs de Portbou. En aquests murals s’apreciaven els tres magistrats de l’Audiència de Navarra, acompanyats de frases que afirmaven que eren còmplices de la violació. Les fotos i els muntatges sembla que van sorgir de les xarxes socials. Just l’endemà, van rebre la trucada dels Mossos, i aquesta setmana tant ella com ell han optat pel dret a no declarar.

Oriol Hernández, l’advocat defensor, afirma que la denúncia en qüestió “no té recorregut, bàsicament perquè no s’atempta contra cap minoria vulnerable”. Així, afegeix que “en cap cas entra dins la tipologia de delicte d’odi” i que un dels objectius del denunciant és “traslladar por a la gent i no emparar la llibertat d’expressió”. El cas ara ha de passar per la Fiscalia, per tal que el fiscal declari si realment hi ha delicte i, en cas que n’hi hagi, qui en són realment els responsables.

Cartells Portbou 02

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar