Denuncien quatre guàrdies civils per arrencar senyeres i estelades de l'Ajuntament i cases particulars d'Espolla

Els Mossos d'Esquadra han aturat la furgoneta on anaven a quarts d'una de matinada després de rebre l'avís d'un veí.

Espolla .- Els Mossos d'Esquadra han denunciat quatre agents de la Guàrdia Civil que aquesta matinada s'han dedicat a arrencar senyeres i estelades de l'Ajuntament i cases particulars d'Espolla (Alt Empordà). Cap a quarts d'una de la nit un veí ha escoltat un soroll a l'exterior i ha vist com quatre individus s'enfilaven a un balcó, d'on van intentar endur-se un cartell que demana l'alliberament de Sánchez i Cuixart. L'home ha observat com el grup pujava dalt d'una furgoneta, els ha seguit i s'ha apuntat la matrícula. L'agutzil del municipi s'ha encarregat d'avisar als Mossos d'Esquadra. La policia ha pogut interceptar el vehicle poc després. La furgoneta pertanyia a la Guàrdia Civil, tot i que no estava logotipada, i a dins hi anaven quatre agents de la benemèrita de paisà. A més de despenjar estelades dels balcons, els guàrdies civils s'han enfilat al pal que hi ha davant l'Ajuntament –que fa uns 3 metres d'alçada- i se n'han endut la senyera. L'alcalde ja ha presentat denúncia i diversos veïns també ho han fet. Al municipi de Masarac, se n'haurien endut almenys dues estelades més.

Quatre agents de la Guàrdia Civil han acabat denunciats pels Mossos després d'haver-se dedicat a arrencar estelades a Espolla aquest dimecres a la matinada. L'avís el va donar Josep Maria Tejido, veí d'Espolla, que cap a quarts d'una va sentir uns forts sorolls a l'exterior de casa seva. En sortir al balcó, va veure diversos homes de "complexió forta". "És estrany veure gent que no coneixes a aquestes hores pel poble, els vaig cridar per saber què feien però van marxar de seguida", explica. Tejido va decidir avisar de la situació pel grup de Whatsapp que tenen amb els veïns del poble i va agafar el cotxe per seguir els sospitosos.

Buscava una furgoneta blanca amb almenys tres homes. Veïns del municipi de Vilarnadal (que pertany a Masarac) els havien avisat que feia dies que circulava pel poble i tenia actituds estranyes. A la recerca s'hi van afegir altres veïns i, finalment, van localitzar el vehicle, on Tejido va reconèixer els tres homes que havia vist intentant pujar a casa seva. Va aconseguir apuntar-se la matrícula i l'agutzil del municipi es va encarregar d'avisar als Mossos, que al cap de poca estona van interceptar el cotxe amb els ocupants a l'interior. En total, hi havia quatre agents vestits de paisà a qui la policia ha denunciat.

Segons han explicat els veïns, a l'interior s'hi hauria localitzat almenys una estelada. També n'han aparegut d'altres llençades a diversos punts del municipi. En total, hi hauria cinc veïns que han patit el robatori i que han presentat (o presentaran) denúncia. Entre ells, hi ha l'Ajuntament. En aquest cas, s'han endut una senyera que hi havia instal·lada en un pal que fa uns tres metres d'alçada. L'alcalde, Carles Lagresa, ha qualificat la situació de "patètica i vergonyosa". A Tejido, li han fet malbé la canonada que té a la façana de la casa. No es van endur res però sospita que s'hi van enfilar per agafar el cartell que té i que reclama "llibertat presos política Sánchez i Cuixart".

Per denunciar els fets, aquest matí Lagresa, Tejido i un altre veí del municipi, Manel Aragay (a qui també han robat una estelada del balcó) s'han personat davant la comissaria dels Mossos de la Jonquera acompanyats de l'agutzil, Marcel Bassegoda. La previsió és que al llarg del dia ho acabin fet els altres dos veïns afectats.

Desperfectes també a Masarac

La situació viscuda a Espolla també s'ha repetit a Masarac, situada a pocs quilòmetres. El seu alcalde, Lluís Pujol, ha explicat que han arrencat l'estelada que tenien en un fanal de l'entrada del poble. Per fer-ho, s'hi han hagut d'enfilar i han fet malbé el pal que la sostenia. Segons els veïns d'Espolla, almenys un altre veí del nucli de Vilarnadal hauria denunciat una situació similar tot i que, aquest migdia, l'alcalde no en tenia constància.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar