És ben conegut que per aquestes dates d’estiu les reserves de sang baixen en escreix degut a diferents variables que sorgeixen per la singularitat de les dates vacacionals. Vacances, viatges, ... fan que el grup de població més acostumat a fer donacions de sang no hi siguin presents i baixin el número de donacions de forma important.

Donant SangPalau de Santa Eulàlia és un municipi petit de menys d’un centenar d’habitants que celebra la seva festa d’estiu entre el 15 i el 19 d’agost. Aquesta festa sempre culmina amb una cercavila gegantera on hi participen vàries colles geganteres vingudes d’arreu de la comarca i de la província i per tant aglutina un nombre molt important de gent.

Per això, entre el Banc de Sang i Teixits del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la colla gegantera La Curcullera i l’Ajuntament de Palau de Sta Eulàlia han engegat una iniciativa de col·laboració que no es podria tirar endavant si no s’unissin tots els factors anteriorment esmentats. El municipi és massa petit per fer una campanya amb prou èxit per optimitzar els recursos que necessita una campanya de donació com poden ser el desplaçament de metges, material i voluntaris i per això es vol aprofitar la presència de gent de tota la província que participa a la cercavila en un dia determinat en un espai curt de temps per afavorir la viabilitat de la campanya.

Quim Puell, cap de colla de la colla gegantera “La Curcullera” de Palau de Sta Eulàlia ha comentat que “...estem molt il·lusionats amb aquesta iniciativa i poder col·laborar amb el nostre petit gra de sorra a una gran causa...”.

Xavi Camps, alcalde del municipi, ha fet referència a “...cal treure molts estigmes i llegendes urbanes de qui pot i qui no pot donar sang i el millor és acostar la iniciativa a la gent per poder ser informats de manera més directe...”

Les donacions es podran fer a la sala polivalent de l’Ajuntament de Palau de Sta Eulàlia entre les 18 i les 21h tot aprofitant que es podrà gaudir de la cercavila gegantera de la festa a partir de les 19h.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar