L’AECC – Catalunya contra el Càncer impulsa a l'Hospital de Figueres el servei 'Afrontant el càncer'

Es tracta d'un servei destinat a persones afectades per alguna malaltia oncològica amb la finalitat d’acompanyar-les en totes les fases del procés. S'iniciarà el proper 11 de maig i tindrà freqüència setmanal.

L'AECC-Catalunya contra el Càncer iniciarà l'11 de maig el grup de suport "Afrontant el càncer" a l'Hospital de Figueres amb l'objectiu de treballar amb els pacients oncològics un conjunt d'estratègies útils per afavorir l'adaptació del pacient a la malaltia, i a la vegada, propiciar la millora de la seva qualitat de vida, fomentant la seva autonomia i possibilitant el seu creixement personal.

L'Hospital de Figueres va dispensar el 2017 884 tractaments de quimioteràpia, un 13% més que l'any anterior. El grup terapèutic "Afrontant el càncer", consta de 10 sessions amb temàtiques diferenciades, de 90 minuts de duració, i tindrà una freqüència setmanal.

Des del servei de psicooncologia de l’AECC-Catalunya contra el Càncer es realitzarà una entrevista prèvia amb els sol·licitants per valorar la seva idoneïtat, informar dels objectius d’aquest grup terapèutic, així com dels beneficis que suposa per l’usuari i dels requisits de compromís.

Participar en les sessions del grup terapèutic "Afrontant el càncer" facilitarà pautes de conducta als pacients sotmesos a tractament oncològic perquè així puguin adaptar-se millor a la malaltia i, en paral·lel, obtinguin respostes emocionals aplicables a tots els graus de la malaltia que pateixen ja que aquest servei possibilita l'elaboració de l'experiència integral del càncer, contribueix a l'empoderament de la persona malalta en diferents àrees, aplana l'adquisició d'habilitats comunicatives per a relacionar-se de forma assertiva amb l'entorn familiar i social i, finalment, estableix una xarxa de suport entre iguals

El servei de suport "Afrontant el càncer ", servei que s'ha d'emmarcar en la línia de continuïtat del conveni signat entre l'Associació i l'Hospital de Figueres al juny de 2006, estarà supervisat i executat per Neus Rodríguez (telf. 972 20 13 06 e-mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) psicooncòloga de l'AECC Catalunya Contra el Càncer, i s’efectuarà en la Sala de Mestra de l' Hospital de Figueres (Ronda del Rector Arolas s/n).

L' AECC-Catalunya contra el Càncer, 65 anys d'experiència

L'AECC-Catalunya contra el Càncer és una ONL (Organització No Lucrativa), privada i declarada d'utilitat pública fundada pel pròcer gironí Josep Biosca el 1953, porta 65 anys treballant com a entitat pionera en la lluita contra el càncer.

L'AECC-Catalunya contra el Càncer integra a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar les persones afectades i finançar projectes d'investigació oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer.

L'AECC-Catalunya contra el Càncer manté com un dels seus objectius prioritaris la investigació oncològica de qualitat i és, a dia d'avui, l'entitat social privada que més fons destina a investigar el càncer amb 40 milions d'euros compromesos en 250 projectes en desenvolupament des de 2011.

L' AECC-Catalunya contra el Càncer és una ONL acreditada per la Fundació Lealtad i certificada pel segell de qualitat AENOR.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar