Lliurament de premis del concurs comarcal  de cartells sobre el Dia Mundial Sense Tabac

El consum de tabac és la segona causa de mort al món, per darrera de la hipertensió, i és responsable de la mort d’un de cada deu adults.

El 31 de maig de cada any l’OMS celebra el Dia Mundial sense Tabac, amb l’objectiu de senyalar els riscos que suposa el consum de tabac per a la salut i fomentar polítiques eficaces de reducció d’aquest consum. La sensibilització de la població respecte dels efectes nocius del consum de tabac és fonamental per aconseguir aquest objectiu.

En aquest sentit, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, des de l’any 2002, ha organitzat un Concurs Comarcal de Cartells, convocat entre els alumnes de tots els instituts de la Comarca fent ressó dels diferents lemes que l’OMS proposa per promoure que les qüestions relatives al tabac es mantinguin en la consciència pública. Enguany, el lema del 16è concurs de cartells ha estat “El tabac,una amenaça per al desenvolupament”.

Aquest any s’han presentat un total de 348 cartells, provinents de 9 centres d’educació secundària de la comarca. Els centres que han participat en el concurs han estat els següents: institut Olivar Gran de Figueres, institut Narcís Monturiol de Figueres, La Salle de Figueres, Centre Escolar Empordà de Roses, institut de Vilafant, institut Cap de Creus de Cadaqués, institut de Castelló d'Empúries, institut d'Empuriabrava i institut El Pedró de l'Escala.

Com cada any, d’acord amb les bases del concurs, aquest 31 de maig s'ha celebrat un acte en el qual s'ha procedit al lliurament de premis al cartell guanyador del concurs: Biel Nicolau Casademont, de 13 anys i cursant 2n d’ESO, que ha rebut un val per valor de 100 € en material educatiu, i 300 € al centre d’ensenyament del qual es alumne (Centre Escolar Empordà). També s'han atorgat tres accèssits, amb vals per valor de 30 € cada un als següents alumnes: Paula Palau Orellana, de 3r ESO de l'Institut de Vilafant, Jana Brusés, de 1r ESO de l'institut de Vilafant, i Núria Molas, de 4t ESO de l'Institut de Vilafant. El cartell guanyador, juntament amb els finalistes, s’utilitzaran per la realització d’un calendari escolar, que serà distribuït per tots els centres educatius de la Comarca.

L’acte de lliurament de premis l'ha presidit Ferran Roquer, president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el qual ha posat en valor el concurs “perquè té com a objectiu sensibilitzar els joves adolescents sobre els danys que comporta per a la salut el consum de tabac i vol estimular la reflexió per prevenir la seva iniciació a través d'uns dibuixos”. Els cartells estaran exposats al vestíbul del Consell Comarcal al llarg de tota aquesta setmana.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar