L'Hospital de Figueres i el CAP Moisès Broggi reparteixen 350 pomes per sensibilitzar als fumadors dels beneficis de deixar de fumar

L’Hospital de Figueres i el Centre d’Atenció Primària (CAP) de l’Escala Moisès Broggi s’han adherit al Dia Mundial Sense Tabac, que se celebra el 31 de maig, amb la col·locació de taules informatives a les entrades del centre.

En aquesta acció de sensibilització de la població s’ha ofert informació a les persones que estan interessades a deixar de fumar i s’han intercanviat pomes per cigarretes gràcies a la col·laboració de Frutícola Empordà, de Sant Pere Pescador, i Fruites Núria, de Ventalló.

A més, en els punts informatius del centre figuerenc, a l’entrada d’hospitalització, de l’edifici est i de Consultes Externes, en diferents moments al llarg del matí, s’hi han realitzat cooximetries i espirometries bàsiques, dues proves que, respectivament, determinen l’exposició al fum del tabac i la capacitat pulmonar que està disminuïda en persones amb hàbit tabàquic.

Per dur a terme aquesta acció, l’Hospital de Figueres ha comptat amb la col·laboració d’estudiants en pràctiques de la Universitat de Girona, la Universitat de Vic i l’Institut Alexandre Deulofeu de Figueres. I s’han decorat els espais amb treballs manuals que han realitzat els usuaris de l’Hospital de Dia del Centre Sociosanitari Bernat Jaume. Amb l’activitat que s’ha dut a terme aquest matí al CAP de l’Escala, una desena de persones s’han inscrit al proper taller grupal que durà a terme aquesta ABS per deixar l’hàbit tabàquic.

Lluita contra el tabac i promoció de l’activitat física

La Setmana sense Fum 2017, que se celebra aquests dies, uneix la lluita contra el tabac i la promoció de l'activitat física com a factors de salut. Cada any, al voltant de 70.000 persones deixen de fumar a Catalunya en diversos centres sanitaris. Ho fan mitjançant l’ajuda rebuda des dels hospitals, dels centres d'atenció primària, d'unitats especialitzades, farmàcies i també amb el suport professional telefònic que presta el 061 CatSalut Respon.

En l’àmbit hospitalari, durant el 2016 unes 7.400 persones fumadores hospitalitzades van rebre intervenció per deixar de fumar als centres integrats a la Xarxa Catalana d'Hospitals Sense Fum.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar