El nou CAP Dr. Josep Masdevall entrarà en funcionament el 2 de juliol i comportarà el tancament del centre Figueres Sud

El nou CAP ampliarà la carta de serveis ja que, a més de medicina i infermeria, incorporarà odontologia, extraccions i llevadoria. A partir del dia 9 de juliol tota l’activitat de pediatria de l’Àrea Bàsica de Salut de Figueres quedarà concentrada en el nou centre d’atenció primària.

Preocupació entre els alcaldes després que Salut reestructuri els horaris de cinc dispensaris locals de l'Alt Empordà

Els usuaris critiquen que s'ha reduït l'atenció sanitària i el Departament defensa que la mesura vol millorar l'eficiència.

L’Oncolliga millora el confort de la unitat de Pal·liatius del Centre Bernat Jaume

La Fundació Salut Empordà (FSE) ha presentat avui a representants de la Fundació Oncolliga Girona les millores de confort realitzades amb el donatiu de 8.788,77 euros de l’Oncotrail 2017, una cursa solidària de 100 km que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars.

La FSE ha adjudicat el 100% de les places de residents disponibles per al curs 2018-2019

La formació dels nous residents de medicina i infermeria acaba de començar i a la Fundació Salut Empordà s’han adjudicat totes les places disponibles per al nou curs. Això significa que en els propers anys es formaran en el centre altempordanès 8 nous especialistes en ginecologia i obstetrícia (1), medicina interna (1), medicina familiar i comunitària (4) i infermeria obstetricoginecològica (2).

La British Catalan Society (BCS) ha fet donació d'un carboxímetre a l'ABS l'Escala

La British Catalan Society (BCS) ha fet donació aquesta setmana d'un carboxímetre a l'ABS l'Escala. Un aparell valorat en 700 € i que permet mesurar el monòxid de carboni que conté l'aire expirat del fumador.

L’Hospital de Figueres fa bitlla al tabac

Marta Canet i Sònia Brugat han estat les guanyadores del concurs de bitlles que ha organitzat l’Hospital de Figueres amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, que se celebra el 31 de maig.

Joves de l’Alt Empordà i de la Catalunya Nord participen  en un intercanvi per analitzar la salut preventiva

L’acció forma part d’un projecte executat a través del fons FEDER.

'L’experiència de la donació' protagonitza enguany la Marató de Figueres

Com en les caixes de regal d’experiències, el Banc de Sang convida a viure “La superexperiència de la donació”. L’experiència de la donació serà l’eix de la Marató de Donació de Sang de Figueres, que se celebrarà el dissabte 26 de maig a l'institut Ramon Muntaner.

L’AECC – Catalunya contra el Càncer impulsa a l'Hospital de Figueres el servei 'Afrontant el càncer'

Es tracta d'un servei destinat a persones afectades per alguna malaltia oncològica amb la finalitat d’acompanyar-les en totes les fases del procés. S'iniciarà el proper 11 de maig i tindrà freqüència setmanal.