Marta Felip presenta la renúncia a l'alcaldia de Figueres i convoca un ple dilluns per formalitzar-la

La sessió per escollir nou alcalde està prevista per dijous vinent.

Figueres .- Marta Felip ha presentat la seva renúncia a l'alcaldia de Figueres aquest divendres i ha convocat un ple per dilluns vinent a la tarda perquè s'accepti formalment. El relleu es farà en una nova sessió que està prevista per dijous a les quatre de la tarda. El canvi es va anunciar després que Felip assumís el càrrec de Secretària General d'Empresa i Coneixement. Després de mesos amb la decisió encallada, Felip ha anunciat que ha arribat el moment "de deixar pas a qui pugui assumir el càrrec plenament". "Agraeixo moltíssim l'oportunitat que m'ha donat la ciutat durant aquests sis anys en què m'he deixat la pell", ha dit. La previsió és que el número 4 i cap de llista del PDeCAT a les municipals de 2019, Jordi Masquef, es converteixi en el nou alcalde després que Francesc Cruanyes, que anava de número 2, anunciés que hi renunciava.

Marta Felip deixarà definitivament l'alcaldia de Figueres dilluns. L'alcaldessa ha presentat la seva renúncia aquest divendres al matí i ha convocat un ple perquè s'accepti formalment la seva decisió. La decisió d'abandonar el càrrec es va fer pública després que Felip fos nomenada secretària general d'Empresa i Coneixement, el passat mes de juny.

Des del primer moment es va apuntar al número 4 i actual cap de llista del PDeCAT per a les municipals de 2019, Jordi Masquef, però el número 2, Francesc Cruanyes, va dir que no hi renunciaria i va enrocar el relleu.

Finalment, el 20 de setembre va anunciar que hi renunciaria i que continuaria a l'equip de govern apostant per Masquef. Cruanyes va admetre que tot i que inicialment volia liderar el govern de la ciutat fins a final de mandat, va constatar que no comptava amb prou suports dins del seu propi equip.

Amb el pas al costat de Cruanyes, Felip tenia via lliure per presentar la seva renúncia però el canvi s'ha fet esperar més d'un mes. Avui l'alcaldessa ha assegurat que ha arribat el moment de "deixar pas a qui pugui assumir el càrrec plenament" i ha agraït "l'oportunitat" que durant sis anys li ha donat la ciutat. Uns anys durant els quals, ha afegit, s'hi ha "deixat la pell".

El ple per escollir nou alcalde se celebrarà dijous vinent a les quatre de la tarda. La previsió és que Masquef sigui escollit en segona volta com el candidat més votat perquè en primera volta caldria majoria absoluta. Actualment, però, l'equip de govern està en clara minoria amb només cinc dels 21 regidors que integren el consistori.

Felip, secretària municipal de professió, va entrar a l'Ajuntament de Figueres l'any 2011 de la mà de l'exalcalde, Santi Vila, i es va convertir en tinent d'alcalde. Quan Vila va assumir el càrrec de conseller de Territori i Sostenibilitat, es va convertir en la primera alcaldessa de la ciutat. Posteriorment, es va presentar com a cap de llista a les eleccions de 2015 i va guanyar amb set regidors però perdent la majoria absoluta que havia ostentat el seu predecessor.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar