200 persones donen suport a Joanjo Bosk, multat amb 1.000 euros pels talls de l'N-II i l'AP-7 el 3-O

El cantant diu que ho tornaria a fer i anima la ciutadania a no tenir por de "la repressió".

Figueres .- 200 persones segons els organitzadors s'han concentrat aquest divendres al vespre a Figueres per donar suport al cantant i activista, Joanjo Bosk, a qui Interior ha imposat una sanció de 1.000 euros per participar en els talls de l'N-II i l'AP-7 a l'Alt Empordà el 3-O. Bosk ha avançat que han recorregut la multa i ha animat els assistents a no tenir por de "la repressió". El cantant ha lamentat que hagi estat la pròpia Generalitat qui hagi tramitat l'expedient i ha afirmat que tornarà a sortir al carrer. Interior li ha imposat la sanció per una infracció greu perquè, segons Bosk, el consideren "organitzador" de la protesta "no comunicada". L'advocat d'Alerta Solidària, Martí Majoral, ha dit que les acusacions cauran pel seu propi peu.

Mobilització a Figueres per donar suport a Joanjo Bosk. El cantant va rebre fa quinze dies una notificació de sanció del Departament d'Interior de 1.000 euros perquè el considera "organitzador" dels talls de l'N-II i l'AP-7 que es van fer a l'Alt Empordà el 3-O, amb motiu de l'aturada de país.

Bosk, que assegura que en cap moment el van identificar, diu que està "indignat" amb la situació perquè se l'acusa d'haver comès una "infracció greu" de desordres públics. "El que estàvem fent aquell dia, precisament, era protestar de manera pacífica contra els que realment van alterar l'ordre públic l'1-O que són la policia espanyola i la Guàrdia Civil", insisteix.

Més d'un centenar de persones s'ha concentrar a la plaça Triangular per recolzar-lo al crit de "no estàs sol" i "ni un pas enrere". L'advocat d'Alerta Solidària, Martí Majoral, ha avançat que han recorregut la multa i ha dit que els arguments cauran pel seu propi peu perquè en un context de vaga general s'entén que hi ha mobilitzacions.

Bosk, per la seva banda, creu que li han atribuït un paper de "cap de turc" perquè és una persona coneguda a la comarca però ha assegurat que no s'arrossarà i que tornarà a sortir al carrer.

En aquest sentit, ha animat a la ciutadania a continuar mobilitzant-se. "Els caldrà alguna cosa més que multes perquè ens arronsem", ha afegit.

L'activista també ha dit que cal ser conscient que "no tenim una República efectiva" i ha posat com exemple que la sanció de li imposa emparant-se en la Llei Mordassa de l'estat espanyol.

El cantant també ha tingut un record pels milers de "represaliats" per la situació política a Catalunya, els presos i els exiliats.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar