Es constitueix una plataforma ciutadana per presentar-se i guanyar les eleccions a Figueres

Més de 50 persones impulsen aquesta iniciativa amb l'objectiu de construir una candidatura ciutadana oberta i transversal que guanyi les eleccions municipals i governi Figueres.

El passat divendres es va presentar una plataforma ciutadana, formada per unes cinquanta persones inscrites, figuerencs i figuerenques que volen participar directament de la política municipal “perquè l'últim mandat ha estat una pèrdua de temps per a la ciutat, i se n'ha ressentit l'acció administrativa” cap al ciutadà, assegura Alfons Romero, un dels quatre portaveus a la presentació d'aquesta iniciativa ciutadana. Així mateix, Romero remarca que “el sistema de partits ens ha proposat això: la ciutat no va i cal un canvi de model” assenyalant que els partits polítics a l'ajuntament no han sabut afrontar aquest canvi.

A més de Romero, han presentat la formació Adriana Vàzquez, Pere Cantenys i Miquel Torrent, en nom de ciutadans preocupats, de totes les edats, barris i condicions, “veient la deixadesa que s'està instaurant al carrer” afirma Cantenys, i el conformisme amb la progressiva degradació de les condicions de vida de la gent, i de l'estat dels carrers i les places de Figueres. Afirmen que s'està treballant des del mes d'abril, fruit dels grans dubtes sobre el model de ciutat i la poca confiança en el sistema de partits per revertir la situació, que necessita de la implicació directa dels ciutadans.

Els impulsors d'aquesta plataforma ja han celebrat quatre assemblees, amb l'objectiu de fer un programa transversal, al llarg d'aquests propers mesos, i per Nadal proposar una candidatura oberta i el màxim representativa possible dels figuerencs. El contingut del programa gira entorn tres àmbits o àrees de treball, organitzats en comissions obertes a tots els inscrits: el territori -la ciutat i l'urbanisme-; les persones -l'element central del programa- amb l'objectiu de fer de Figueres “la ciutat de les persones com a contraposició a la ciutat dels detalls”; i la gestió de la ciutat. En aquest sentit, confirmen que ja han mantingut reunions amb el sector del comerç local per analitzar la situació actual i futura.

Sobre el nom de la plataforma i del partit, han recollit 51 propostes de nom entre els inscrits, on en totes apareix el nom Figueres, i que després de seleccionar les que han generat major consens, en els propers dies procediran al seu registre entre les propostes més votades.

Romero ha anunciat que, en aquest moment, la plataforma té unes 50 persones inscrites: arquitectes, comerciants i aturats, funcionaris, jubilades i estudiants, informàtics i docents, però que encara necessitem més suports i participació per presentar-nos a les eleccions municipals, perquè volem fer un programa transversal, que tingui amplis acords ciutadans, que representi a tothom. “Ara som 50 persones, però volem ser 500 a final d'any i arribar a les 5.000 a les eleccions”.

Miquel Torrent ha explicat que, per donar a conèixer la plataforma, organitzaran parades informatives als mercats i als barris per explicar el projecte i recollir signatures de suport. També escoltaran les propostes de millora de la ciutat que serviran per debatre el model de ciutat. Sobre la candidatura, asseguren que cal elaborar una llista guanyadora, de voluntat municipalista, perquè si no és així “a partir del maig de 2019 es pot reproduir el model actual”. Per això recolliran propostes de possibles candidats i organitzaran una votació oberta per confeccionar la candidatura, “amb sensibilitats polítiques diverses i amb punts de vista diferents que són enriquidors”, afirma Torrent. Al seu torn, Cantenys ha assegurat que els mou “treballar per Figueres, amb transversalitat, si estem per les persones aquí no hi ha esquerres ni dretes”, i que demostraran la transversalitat en termes econòmics, i si és possible, rebaixant impostos a canvi de fer més eficient la gestió dels recursos municipals, i que en termes socials, “per les persones, serem progressistes”.

Adriana Vázquez creu que “s'ha deixat el projecte de ciutat de banda, i això fa necessari que els ciutadans ens comprometem amb la política municipal”

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar