L'edil enviarà una carta als veïns explicant la situació i demana a la resta de representants municipals que es posicionin.

Boadella i les Escaules .- La regidora del PDeCAT Marina Ramió que ha portat a Fiscalia presumptes irregularitats comptables de l'alcalde de Boadella i les Escaules, Frederic Minobis, ha entrat una instància reclamant la celebració d'un ple extraordinari per abordar l'afer. L'edil demana també la dimissió del batlle i ha escrit una carta que farà arribar als veïns del municipi explicant la situació. Ramió, a més, fa una crida a la resta de regidors (tots a l'equip de Govern) perquè denunciïn i s'uneixin a la seva petició. El cas es remunta al passat 15 de desembre quan l'interventor municipal va alertar per e-mail als representants del consistori que Minobis li havia demanat uns pagaments irregulars.

Ramió ha decidit fer un pas més i, a banda de portar el cas a Fiscalia, aquest divendres ha entrat una instància a l'Ajuntament de Boadella i les Escaules demanant la celebració d'un ple extraordinari per tal que l'alcalde, Frederic Minobis, expliqui "en què volia gastar-se els diners públics que l'interventor li va denegar".

La regidora també reclama la dimissió del batlle i demana a la resta de membres del consistori (tots al Govern municipal) que es posicionin i s'uneixin a la seva petició.

Paral·lelament, Ramió ha fet una carta que properament s'enviarà als veïns del municipi. A la missiva, qualifica els fets de molt "greus". L'edil recorda que es veia amb el deure de presentar denúncia i admet que, si es demostra que la petició és certa, es podria acusar a la resta de membres de l'equip de Govern de "prevaricació". Per això, els demana que denunciïn.

"Perquè vosaltres veïns no us mereixeu tenir un alcalde com el que teniu, us mereixeu un alcalde o alcaldessa que miri pels vostres interessos", insisteix a l'escrit. Per això, afegeix, "espero que la justícia faci ràpid la seva feina i vosaltres pogueu saber si amb els vostres diners s'ha obrat malament".

El cas que la regidora ha dut a Fiscalia aquesta mateixa setmana es remunta al passat 15 de desembre. Aquell dia, l'interventor va fer arribar a tots els edils un e-mail on relatava que l'alcalde l'havia trucat i li havia demanat, primer, que retirés una quantitat de diners de la caixa municipal i els entregués a una tercera persona "sense poders".

El funcionari s'hi hauria negat i, aleshores, (segons la versió de l'interventor) Minobis li hauria reclamat que retirés l'import, se l'emportés a casa seva i que ell mateix passaria a recollir-lo.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar