La denúncia arriba arran d'una carta de l'interventor advertint que el batlle li va demanar una transacció econòmica irregular.

Boadella i les Escaules .- Una regidora del PDeCAT de Boadella i les Escaules (Alt Empordà) Marina Ramió ha portat a l'alcalde de la mateixa formació, Frederic Minobis, a la Fiscalia Provincial de Girona per presumptes irregularitat comptables. Ramió ha presentat la denúncia després de rebre una carta de l'interventor municipal (adreçada per correu electrònic a tots els regidors) alertant que el passat 15 de desembre Minobis li va exigir per telèfon que entregués diners de la caixa de l'Ajuntament a "un tercer sense poders de representació". El funcionari detalla a la missiva que davant la seva negativa, el batlle li va reclamar que retirés l'efectiu, que se l'endugués a casa seva i que ell passaria a recollir-lo. Una operació que, segons l'interventor, no comptava amb cap tipus d'autorització i que, a més, l'alcalde li va exigir amb "un to altament despectiu i amenaçant". L'alt funcionari qualifica el fet d'"especialment greu" i demana "empara" a la resta d'edils.

Una regidora del PDeCAt de Boadella i les Escaules ha entrar un escrit a Fiscalia de Girona denunciant presumptes irregularitats comptables de l'alcalde del municipi, Frederic Minobis. El cas es remunta al passat 15 de desembre quan, segons ha denunciat l'interventor municipal en una carta, Minobis l'hauria trucat per reclamar-li que retirés una "quantitat de diners" de la caixa d'efectiu de l'Ajuntament i li donés a una tercera persona.

El funcionari s'hi hauria negat i, aleshores, l'alcalde li hauria exigit "sense l'existència de cap autorització signada per presidència" que agafés els diners, se'ls emportés a casa seva i que ell mateix passaria a recollir-los. L'interventor assegura a la missiva que el batlle el va tractar amb un to "altament despectiu i amenaçant" i qualifica el cas "d'especialment greu". Per això, demana "empara" a la resta de regidors de l'equip de govern, del qual també forma part la denunciant.

Ramió, que va renunciar a les seves atribucions fa un any, va presentar la denúncia aquest dimecres i ha atribuït el retard al fet que la carta (que l'interventor va enviar per e-mail) li va quedar a al correu brossa i ha demanat a la resta de regidors que confirmen el consistori (un més del PDeCAT i dos d'ERC) que es pronunciïn sobre els fets. També ha animat al funcionari "si encara no ho ha fet" a denunciar el cas. L'ACN ha intentat sense èxit contactar amb l'alcalde per obtenir les seva versió dels fets.

Aquesta no és la primera vegada que presumptes irregularitats econòmiques generen tensió en el si de l'equip de govern. L'any 2015 dues regidores de CiU (la llista amb la qual van concórrer a les eleccions juntament amb Minobis) van presentar una moció de censura contra l'alcalde però a darrera hora un dels edils d'ERC es va fer enrere. Aleshores, el motiu va ser l'intent per part de Minobis d'apujar-se el sou fins als 1.800 euros i les sospites que els comptes municipals no eren prou clars.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar