Juan Carlos Girauta (Cs)

El portaveu de Cs al Congrés, Juan Carlos Girauta adverteix que "quan tinguem capacitat" es canviarà la immersió lingüístic por u model trilingüe.

Figueres.- "Ciutadans proposarà al Congrés que es prohibeixin els indults als qui han donat un cop d'estat". Així ho ha afirmat el portaveu de Cs al Congrés, Juan Carlos Girauta, en un acte celebrat al Centre Cívic Joaquim Xirau, a Figueres, Al respecte, el portaveu de la formació taronja ha recordat que els socialistes ja s'han mostrat favorables als indults en unes altres ocasiones i ha advertit que en el seu moment, "quan por fi van aconseguir guanyar al nacionalisme no solament no ho van fer desaparèixer sinó que ho van empitjorar" pactant un tripartito.

El polític taronja ha exposat davant un centenar de persones la "obscenitat" que ha suposat el nacionalisme en fer " política amb els sentiments" i com "el bucle" del procés ha estat una estratègia que solament genera crisi "perquè ha de donar un cop i enfrontar les institucions" de l'Estat i perquè "una vegada es va percebre que hi havia perill de secessió unilateral de Catalunya va succeir tot el contrari a l'anunciat por els nacionalistes", referint-se a la fugida d'empreses, la fractura de la societat i el trencament de la convivència.

Per aquestes raons ha comentat a l'audiència que "el primer que hem de fer es guanyar-los en les eleccions" i el segon, que els que han donat el cop a la democràcia paguin les conseqüències d'haver "traçat una línia al terra" i fer dos bàndols. Una situació que Girauta considera que ha estat alimentada també por els mitjans de comunicació públics i els subvencionats "que es dediquen a generar odi i trencar la convivència" provocant que "amics de tota la vida hagin deixat de parlar-se".

Preguntat per si els separatistes fossin capaços de formar govern, el portaveu taronja ha recordat que, en qualsevol cas, es tractarà "d'un govern autonòmic" però ha advertit que "són els mateixos i tornaran a fer el mateix". I ha afegit que el dia que Ciutadans tingui un ministre de l'Interior "i diguem que no se celebrarà un referèndum, no se celebrarà un referèndum".

Finalment, Girauta també ha parlat sobre la immersió lingüística per assegurar que "quan nosaltres tinguem la capacitat de canviar-la ho farem" i es crearà un model trilingüe "40% en castellà, 40% en català i 20% anglès". "No és immersió lingüística, és immersió ideològica", ha afirmat perquè "l'ensenyament ve filtrat amb un biaix ideològic".

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar