Els republicans denuncien que el govern municipal ha deixat de banda els treballs per a l’eliminació dels passos a nivell i de la via mantenint l’estació al centre, i presentaran una moció per a que es reactivin.

Després de les declaracions de l'alcaldessa Marta Felip renunciant al soterrament de la via del tren al seu pas per Figueres, ERC-Figueres denuncia que, si no s'ha avançat en aquest sentit, és perquè ni el govern de Santi Vila ni el de Marta Felip no ho han considerat una prioritat. Els republicans recorden que, des que Marta Felip governa, no s'ha fet cap actuació per aconseguir el soterrament de la via o la modificació del seu traçat per evitar que travessi la ciutat, ni tan sols quan Santi Vila era conseller de Territori i, per tant, interlocutor directe amb Foment.

En aquesta línia, la portaveu d'ERC, Agnès Lladó, ha demanat que es concerti una reunió entre l'Ajuntament de Figueres i el Ministeri de Foment per estudiar les diferents possibilitats d'eliminar els passos a nivell i la via que travessa la ciutat. "Marta Felip, com a màxima responsable del govern d'aquesta ciutat, no pot renunciar a una reivindicació àmpliament recolzada per la ciutadania figuerenca.", ha declarat Lladó. "Qualsevol responsable municipal hauria de ser valent i no s'hauria d'arronsar davant les dificultats. La responsabilitat de l'alcaldessa és lluitar per fer realitat les esperances de la gent. El soterrament de la via hauria de ser la seva prioritat."

Els republicans recorden que ERC ha presentat una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat per incloure una partida pel soterrament de la via del tren, i en el mateix sentit també han registrat una moció a la Comissió de Foment del Senat, i reitera que ara aspiren a fer d'aquesta reivindicació una prioritat de ciutat. "Volem evidenciar el gran suport que té el soterrament de la via presentant una moció al ple, que esperem sigui recolzada pel màxim nombre possible de regidors i regidores.", ha explicat Lladó.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar