Els dos regidors d'Unió de Figueres abandonen formalment el govern i es converteixen en no adscrits

La formació diu que es trobaven en una mena de buit "polític-jurídic-administratiu" i que es tracta d'un "impàs" mentre es tramita la dissolució grup municipal de CiU
Figueres .- Els dos regidors d'Unió (UDC) de Figueres abandonen formalment el govern municipal de CiU i passen a ser no adscrits. En un comunicat, la formació assegura que des que van anunciar que renunciaven a les seves competències es trobaven en una mena de buit "polític-jurídic-administratiu" que, segons CDC, els mantenia al l'equip de govern.

Els edils insisteixen que la mesura, que s'ha entrat per instància aquest dijous, és només un "impàs" mentre es tramita la dissolució de la federació de CiU que han reclamat. La mesura, asseguren, evitarà més especulacions i que se'ls neguin "drets polítics". Entre ells, "el de la paraula al ple" que se celebrarà aquest vespre, "o se'ns negui el dret d'assistència per no voler asseure'ns a les cadires de govern”. Els regidors reiteren la necessitat de formar un govern "fort, estable i coherent" a la ciutat.

Les divergències entre CDC i UDC es van iniciar amb la crisi nacional del partit però la relació es va dinamitar amb l'expulsió del PSC del pacte de govern. Els dos edils d'Unió van assegurar que no estaven d'acord amb com s'havia gestionat l'afer i van anunciar que anirien per lliure tot i que no abandonarien l'equip. Dies més tard, la situació es va precipitar i van anunciar que abandonaven les competències de govern i que reclamaven la dissolució de la federació.

L'assumpte es va complicar encara més quan a la presentació del nou cartipàs, el govern va remarcar que, tot i que sense competències, Unió continuava al govern de manera formal. Aquest dimarts, just quan se celebra un nou ple ordinari, han entrat una instància demanant passar a ser regidors no adscrits mentre es tramiti la dissolució del grup municipal de CiU.

La formació assegura que no vol que al plenari es repeteixin escenes com les que es van viure al de febrer quan Manuel Toro va demanar intervenir i l'alcaldessa, Marta Felip, li va "recordar" que no era portaveu.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar