Apareixen unes pintades al monument de Lluís Companys de Figueres

Aquest és el segon acte vandàlic en aquest mes a la capital altempordanesa després que arranquessin la placa commemorativa de l'1-O.

Figueres .- Uns brètols han pintat el monument de Lluís Companys a la ciutat de Figueres i han malmès els rams de flors que hi havia tres dies després de celebrar l'acte de commemoració dels 78 anys de la mort del president afusellat. Entre les pintades s'hi pot llegir 'viva España' i altres insults. Les pintades es sumen ara a un altre acte vandàlic que es va produir a principis d'aquest mes, quan van arrencar la placa commemorativa de l'1 d'octubre que la capital altempordanesa havia col·locat per rebatejar la plaça de l'institut Muntaner. El plafó es va instal·lar el dia 1 d'octubre, coincidint amb el primer aniversari del referèndum i no va durar ni 24 hores.

Nova acció vandàlica a Figueres, després que el monument d'homenatge a Lluís Companys hagi aparegut amb pintades unionistes aquest dijous 18 d'octubre. Els brètols haurien escrit diversos insults al president afusellat i proclames com ara 'viva España' entre la nit del dimecres i el matí del dijous. A més, també han destruït tots els rams de flors que aquest dilluns els partits havien dipositat en record als 78 anys de la mort de Companys.

La regidora d'ERC a l'Ajuntament de Figueres, Agnès Lladó, ha denunciat els fets a través del Twitter i ha assegurat a l'ACN que estan valorant presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra per protestar en contra de l'incivisme. Lladó ha afirmat que ja porten "diverses accions" d'aquest tipus a la ciutat i que no volen que es repeteixin.

Cal recordar que durant el primer aniversari del referèndum, Figueres va canviar el nom de la plaça de l'institut Muntaner pel de la plaça de l'1 d'octubre. Aprofitant el canvi de nom, es va instal·lar una placa commemorativa del referèndum que no va durar ni 24 hores. Uns brètols també la van arrencar. L'Ajuntament de Figueres ja va anunciar que reposaria el plafó.

Pintades 02

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar