La mobilitat és un dels principals problemes dels  polígon industrials de La Jonquera

El Cercle Euram Empordà, seguint el seu programa per conèixer la problemàtica dels diferents municipis de l’Alt Empordà, va convidar a la seva darrera reunió mensual a l’alcaldessa de La Jonquera, Sònia Martínez.

Amb 3.200 habitants, aquest municipi és un dels deu amb més població de la comarca. El sector comercial, per la seva proximitat amb França, té una gran importància en l’economia d’aquest municipi.

En la seva exposició davant dels membres del Cercle Euram, Sònia Martínez va parlar de la problemàtica i els reptes de futur dels polígons industrials de La Jonquera, i va destacar la mobilitat com una de les qüestions a resoldre, sobretot als polígons Mas Morató i Oliveres, i va lamentar que al Vilella també s’hi afegeix la presència de forats a l’asfalt provocats pels camions.

“Hem de destinar molts diners a tapar els forats, i aquesta partida és un sac sense fons”, va dir Martínez, que va expressar també la seva preocupació pels problemes de mobilitat que es generen a l’estiu al polígon Oliveres, on està situat el Gran Jonquera. L’alcaldessa va dir que en alguns moments el polígon queda col·lapsat i que aquest problema es trasllada fins i tot al centre de La Jonquera, i es va preguntar “que passarà si un dia es produeix una emergència”.

A la reunió, Sònia Martínez també va fer referència a la pèrdua de pes comercial del carrer Major, i va assenyalar algunes de les accions proposades per resoldre-ho: “Millorar el condicionament de les zones d’aparcament, fer una campanya de divulgació per atreure visitants al centre amb la posada en valor d’elements patrimonials i incorporar el pagament amb targeta als parquímetres”, entre d’altres.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar