Llum verd al pla per construir un hotel al Castell de Peralada i substituir el pavelló i l'auditori actuals

El projecte també preveu enderrocar diferents edificacions per garantir la conservació del conjunt històric.

Peralada .- La comissió d'Urbanisme de Girona ha donat llum verd al pla especial que permetrà construir un hotel dins el recinte del Castell de Peralada (Alt Empordà) i substituir el pavelló i l'auditori actuals per edificacions més integrades en l'entorn. El document, que la comissió ja va aprovar aquest passat març, estava pendent de rebre el vistiplau definitiu d'Urbanisme (perquè l'Ajuntament havia de presentar un text refós). Ara, un cop completat aquest tràmit, la comissió l'ha tirat endavant. El pla vol garantir la conservació del conjunt històric, on en destaca el castell (ja esmentat al segle IX i catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional). A més, el pla també preveu enderrocar les edificacions existents que hi ha a l'encreuament del carrer Sant Joan i el Passeig de la Principal.

La comissió territorial d'Urbanisme de Girona ha donat llum verda avui al Pla especial del Castell de Peralada (Alt Empordà), que preveu garantir la conservació del conjunt històric, rehabilitar els elements catalogats i facilitar el desenvolupament d'activitats culturals, hoteleres i de restauració amb el màxim respecte per l'entorn.

El recinte està integrat pel castell, esmentat ja al segle IX i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), els seus jardins i uns edificis provisionals on té lloc el Festival Internacional de Música: un pavelló, un auditori i diverses edificacions auxiliars per a serveis.

El pla preveu enderrocar les edificacions existents a l’encreuament del carrer Sant Joan i el Passeig de la Principal, així com substituir el pavelló i l’auditori per noves construccions més integrades en l'entorn i construir un hotel.

La comissió d'Urbanisme ja va aprovar definitivament aquest pla el passat mes de març, però va condicionar la seva entrada en vigor a que l’Ajuntament presentés un text refós. Una vegada complert aquest tràmit, avui la comissió ha donat conformitat al pla especial.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar