Jornades transfrontereres de seguretat i turisme a Llançà i Banyuls

La Policia Local de Llançà, promou unes jornades de seguretat i turisme entre el seu municipi i la Policia Municipal de Banyuls de la Marenda, amb el que la converteix en la primera jornada transfronterera d'aquestes característiques, la primera tindrà lloc a la Casa de Cultura de Llançà el proper dijous 17 de maig d'enguany, i la segona organitzada a Banyuls pel seu respectiu Ajuntament a principis de juny.

La finalitat de la jornada és el tractament i la gestió de la seguretat i emergències en la temporada alta en poblacions turístiques com Llançà o Banyuls, poblacions petites que es converteixen en mitjanes o grans, amb uns serveis i necessitats concretes o similars. La seguretat i el turisme van estretament lligats i son un dels eixos vertebradors en la planificació del model turístic, ja que constitueix un dels factors principals de percepció de qualitat per a una destinació.

L'acte començarà amb la benvinguda de l'Alcalde de Llançà Pere Vila i Fulcarà, i la presentació i conducció de la jornada anirà a càrrec del Sotsinspector en Cap de la Policia de Llançà Jaume Simon i Argemir, que ho farà amb convidats especials per l'ocasió, empreses turístiques del municipi, nàutiques, hotelers i comerciants, i l'Alcalde de Banyuls-sur-mer Mr. Jean Michel Solé, amb altres consellers i representants municipals que també han confirmat la seva presència.

Està previst que participin en les taules rodones de la jornada el Regidor de Turisme Joan Carles Mora i el Regidor d'Interior Francesc Guisset, els responsables de les respectives oficines de turisme Philippe Verdoodt, el Cap de la Police Municipal de Banyuls-sur-mer Hervé Cleret, el Cap del grup de proximitat dels Mossos d'Esquadra de la zona i el Cap de la Policia Local de Llançà, entre altres caps i comandaments dels cossos i forces de seguretat de la comarca.

El Cos policial llançanenc, aprofitarà l'avinentesa en la mateixa jornada, per presentar el nou servei de proximitat a les platges del municipi els mesos de juliol i l'agost, i la nova uniformitat ja prevista per enguany, on les diferents Policies Locals van adoptant gradualment el mateix model unificat dels uniformes amb lleus diferències i que adoptaran també els Mossos d'Esquadra en el futur.

Llançà és una població turística de la Costa Brava Nord o anomenada Costa de la Mar d'Amunt a l'Alt Empordà, on molts dels seus visitants o veïns de segona residència són d'origen francès, i on l'administració més propera, l'Ajuntament, és sensible als serveis que necessita tota la població, i especialment també una part molt important com és la francesa. Per aquest motiu, la Policia Local de Llançà i la Policia Municipal de Banyuls, i amb el suport de les Oficines de Turisme i respectives Regidories, es varen proposar d'organitzar aquestes jornades transfrontereres sobre turisme i seguretat, entre aquesta població veïna francesa Banyuls Sur Mer, municipi coster similar al nostre en nombre d'habitants que es troba a 28 quilometres en la Costa Vermella.

A l'acte si pot assistir amb confirmació prèvia al mateix Ajuntament, oficina de turisme o a la mateixa Policia Local de Llançà.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar