La Badia de Roses participa al XIII Congrés Mundial del 'Club de les badies més belles del món'

L’Alcalde de Sant Pere Pescador, el Sr. Agustí Badosa i Figueres, i la regidora de Turisme, Ana Isern Font, han assistit al congrés mundial com a representants de la Badia de Roses.

El 13è Congrés Mundial del “Club de les Badies més Belles del Món ”s’ha dut a terme del 17 al 21 d'abril a Vannes i la Baule, a la Bretanya, França. La Badia de Roses forma part d’aquest reduït cercle des de l’any 2012, sent l’única de tot Catalunya i una de les dues de l’estat espanyol. Durant els anys 2017 i 2018 el municipi de Sant Pere Pescador és l’encarregat de gestionar la pertinença de la Badia de Roses al Club.

Agustí Badosa i Figueres, alcalde de Sant Pere Pescador i Ana Isern Font, regidora de turisme, han assistit al XIII Congrés mundial del Club de les Badies Més Belles del Món celebrat a França on s'han reunit 31 Badies de 16 països dels 5 continents. A la ciutat bretona de Vannes s'han celebrat els 20 anys de la creació del Club, fou en aquesta localitat on va néixer i d'on són els seus fundadors. David Robo, alcalde de Vannes i vice-president d'Europa del Club, va rebre a l'ajuntament les delegacions de les diferents badies i va inaugurar l'exposició que commemora els 20 anys del Club.

Al congrés s'han presentat diferents iniciatives de conservació i preservació del medi natural. La Badia Quiberon, al Golf de Morbihan (Vannes), ha mostrat els plans estratègics i d'integració dels diferents sectors econòmics locals amb la preservació del territori i la convivència del turisme dins d'un entorn natural preservat. Es confirma que el turisme sostenible és l'objectiu bàsic per mantenir un bon equilibri territorial. Cal destacar que el Club continua la seva tasca de promoció de l'ecoturisme com a objectiu clau entre totes les Badies.

L’alcalde de Sant Pere Pescador, el Sr. Agustí Badosa i Figueras destaca: “La nostra representació com a “Badia de Roses” al 13è Congrés Mundial del Club de les Badies més Belles de Món potencia la promoció turística del nostre territori vers un turisme sostenible que posa en valor el patrimoni local i cultural dels quatre municipis inclosos dins la marca “Badia de Roses”: Castelló d'Empúries, l'Escala, Roses i Sant Pere Pescador. Enguany es compleixen 20 anys del naixement d'aquest Club mundial adscrit a la UNESCO i que engloba a 25 països i 41 badies d’arreu del món.”

El Club de les Badies més Belles del Món va ser fundat el 10 de març de 1997 a Berlín, Alemanya, sota la designació Club des Plus Belles Baies du Monde. El principal objectiu d'aquesta institució internacional ha estat, és i serà la promoció i la preservació del medi ambient, així com el desenvolupament sostenible i l’estimulació de l'ús eficient dels recursos de les badies.

30 de les 41 badies presents en el Club han assistit a aquesta reunió internacional. Es tracta d’un nombre rècord de delegacions pres ents en un congrés que s’ha volgut celebrar a la ciutat de Vannes, a la badia de Morbihan , per conmemorar que aquí és on va començar tot fa vint anys.

La presidenta del Club, Maria das Dores Meira, ha presidit a La Baule l'assemblea general de la institució. La sessió s’ha centrat en la discussió de temes estratègics per a la vida i sostenibilitat d'aquest club restringit.

A l’assemblea general s'ha donat a conèixer el nou vídeo promocional del Club, s’ha presentat la candidatura de la Badia de Luanda i s’han entregat els diplomes als nous membres del Club: la Badia de Kujukushima al Japó i la Badia d’Eliat a Israel. El Club ha presentat l a posada en marxa d’un nou projecte anomenat "Sailing Connection between the Most Beautiful Bays" atès que el mar és el punt d’unió comú entre les badies a nivell mundial. També s’ha donat a conèixer la celebració del proper congrés que tindrà lloc a la Badia de Penghu aTaiwan.

Els punts destacats del Congrés han estat la concessió d'una subvenció al mèrit científic i la presentació i votació de les competicions mundials per crear l'himne del Club. Els delegats han rebut informació sobre un conjunt d'experiències empresarials centrades en les pròpies badies i dirigides a la millora de l'economia local, transferibles a d’altres parts del món.

A Vannes s’ha realitzat una desfilada fins a la seu oficial en la què han participat totes les delegacions. Allà s’ha inaugurat una completa exposició dels 20 anys d’història del Club on s’ha retut un sentit homenatge als seus tres fundadors: Michel Met, Hervé Laigo i Bruno Bodard.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar