Aquesta setmana s’ha posat en marxa l’edició de primavera dels Tallers de Memòria i els Tallers de Gimnàs per a gent gran a diferents municipis de la comarca.

Aquests tallers, promoguts i impartits per professionals de l’àrea de Benestar del Consell Comarcal tenen com a finalitat promoure un envelliment actiu de la població de la comarca.

Els tallers s’adrecen a les persones majors de 65 anys i es fan en els municipis que han sol·licitat aquesta activitat mitjançant el seu ajuntament. La finalitat d’aquestes activitats és treballar de forma íntegra l’estimulació de les capacitats físiques i mentals de les persones grans.

El Taller de Memòria facilita un entrenament de les capacitats que intervenen en la memòria i altres facultats mentals associades. Aquesta activitat consta de diferents sessions d’una hora setmanal. El Taller de Gimnàs té com a finalitat mantenir la forma física i promoure un envelliment saludable. Les activitats programades permeten mantenir i millorar les capacitats físiques, treballar la mobilitat, la força, la flexibilitat, la coordinació, l’equilibri i la respiració. El taller també facilita tècniques de relaxació i bons hàbits per prevenir lesions i es duu a terme en diferents sessions d’una hora setmanal.

Aquesta primavera es faran 30 Tallers de Memòria als municipis següents: Albanyà, Avinyonet de Puigventós, Bàscara, Biure, Boadella, Cabanes, Colera, L’Escala, El Far d’Empordà, Fortià, La Jonquera, Lladó, Llançà, Mollet de Peralada, Navata, Peralada, Pontós, Sant Climent Sescebes, Sant Miquel de Fluvià, Terrades, Torroella de Fluvià, Vilamalla, Vilanova de la Muga, Vilarnadal, Vilaür i Vila-Sacra.

També s’han programat 18 Tallers de Gimnàs als municipis següents: Cadaqués, Cantallops, Capmany, Darnius, El Far d’Empordà, Fortià, Garrigàs, La Jonquera, Llançà, Masarac, Navata, Ordis Pau, Santa Llogaia d’Àlguema, Selva de Mar, Siurana, Torroella de Fluvià i Vilaür

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar