Els Mossos d'Esquadra desallotgen els manifestants que tallaven l'N-II a Hostalets de Llers

A les dues la tarda els Mossos d'Esquadra han desallotjat uns 300 manifestants que aquest dimarts a la tarda tallaven l'N-II a Hostalets de Llers i s'ha reprès el pas de vehicles amb pas alternatiu.

Hostalets de Llers .- Els concentrats han respost a la crida del CDR que, un cop els antiavalots els han desallotjat de l'AP-7 tallada des de les sis del matí, han optat per ocupar aquesta carretera propera. El tall ha causat fins a 11 quilòmetres de retenció. Els agents, com han fet a l'AP-7, han encerclat els manifestants i els han desallotjat d'un en un. Als que resistien passivament els han empentat per sobre de les tanques que separen del voral. Els manifestants han cridat consignes contra els mossos com ara 'Els Mossos també són forces d'ocupació' i han cantat 'Els Segadors' durant el desallotjament. A les dues de la tarda, el trànsit s'ha reprès en sentit nord on es dona pas alternatiu però continua tallat en sentit sud, ara pels mossos. A la mateixa hora s'ha reprès el trànsit a l'AP-7 en els dos sentits.

La mobilització iniciada aquest dimarts a les sis del matí tallant l'AP-7 a Figueres ha continuat al migdia amb un nou tall a l'N-II, al terme d'Hostalets de Llers. Quan els Mossos els han desallotjat de l'autopista, uns 300 manifestants s'han desplaçat a peu fins a la carretera i han parat el trànsit en els dos sentits de la marxa.

La situació ha provocat retencions de fins a 11 quilòmetres. Poc després, una desena de furgonetes de la Brigada Mòbil (Brimo) s'ha desplaçat fins al punt de la concentració.

Els manifestants s'han assegut a terra i han començat a cridar consignes contra els agents com ara 'Els Mossos també són forces d'ocupació' o 'El vostre conseller també és a la presó' i han cantat 'Els Segadors'. També els han criticat per la intervenció i els han alertat que les protestes "continuaran".

Els agents han encerclat els concentrats i, després d'alertar per megafonia que s'iniciaria una actuació policial, els han començat a desallotjar un a un. Als que s'hi han resistit, els han agafat a la força i els han empentat per sobre de les tanques de protecció de la via.

Finalment, els manifestants s'han concentrat a la banda exterior de la carretera on han continuat increpant i insultant els agents. Cap a les dues del migdia s'ha restablert el trànsit amb pas alternatiu i a les cap a les tres s'han obert completament a la circulació.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar