Ensenyament impulsa la redacció del projecte per ubicar l'escola Carme Guasch a l'antiga presó de Figueres

L'Ajuntament de Figueres assumirà el cost de l'actuació i també el de rehabilitació de les dependències del centre penitenciari.

Figueres .- El Departament d'Ensenyament impulsarà en els propers mesos la redacció del projecte per ubicar l'escola Carme Guasch –que actualment està en mòduls prefabricats- a l'antiga presó de Figueres. L'Ajuntament de la ciutat serà qui finançarà el cost d'aquesta actuació (amb un pressupost de 325.000 euros) i de la rehabilitació de les dependències del centre penitenciari. El director general de Centres Públics del Departament, Antoni Massegú, ha assegurat que es tracta del "tret de sortida" per a una nova escola que "fa molta falta". Massegú ha dit també que la comunitat educativa participarà en el procés per definir els diferents espais que tindrà el nou centre. El que se sap però és que els escolars s'ubicaran en edificis de nova construcció als terrenys adjacents a la presó i que l'interior es rehabilitarà per fer-hi zones comunes. El consistori, per la seva banda, haurà de fer una modificació del planejament perquè part dels terrenys estan qualificats com a zona verda. Precisament, el ple d'avui aprovarà la creació d'una comissió de seguiment que vetllarà perquè tot el procés es faci amb garanties.

Tret de sortida a la redacció del projecte per traslladar l'escola Carme Guasch de Figueres a l'antiga presó. El director general de Centres Públics d'Ensenyament, Antoni Massegú, s'ha reunit aquest dijous al matí amb representants municipals i la direcció del centre per anunciar que en els propers mesos es posarà a licitació l'actuació. Massegú no ha volgut posar terminis sobre la taula però ha dit que per al Departament aquest centre és una prioritat i que "fa moltíssima falta".

El cost de la redacció l'assumirà l'Ajuntament (amb una partida de 325.000 euros) però qui liderarà el procés serà Ensenyament. En aquest sentit, Massegú ha avançat que comptaran amb la comunitat educativa per definir com serà el nou centre. El que sí que està decidit és que les aules s'ubicaran en edificis de nova construcció als terrenys adjacents al complex. L'interior del centre penitenciari es rehabilitarà i acollirà dependències com el menjador i el gimnàs. Aquestes obres les haurà d'assumir l'Ajuntament, que s'hi va comprometre i que preveu que l'espai també pugui tenir altres usos –encara per definir-.

Modificació del Pla General

L'Ajuntament també haurà de fer una modificació del planejament perquè part dels terrenys on s'han d'aixecar les aules estan qualificats com a zona verda. Tot plegat, es liderarà des de la comissió de seguiment que l'equip de govern preveu aprovar –amb el suport de l'oposició- al ple d'aquest vespre. Felip ha explicat que compten amb el consens de tots els grups. De fet, la comissió estarà integrada per totes les formacions, la direcció del centre i l'AMPA.

L'única escola "provisional" de la ciutat

L'escola Carme Guasch, la única que continua en mòduls prefabricats a la ciutat, va néixer l'any 2006 i des d'aleshores la comunitat educativa i els pares reclamen comptar amb les instal·lacions de nova planta. La voluntat inicial era rehabilitar la presó per fer-hi les aules però abans de les darreres eleccions municipals, Felip va anunciar que, finalment, s'optava per aquesta nova opció.

Grau superior de Direcció de Cuina

D'altra banda, Massegú ha anunciat que l'Escola d'Hostaleria de Figueres acollirà el curs vinent un cicle formatiu de grau superior en Direcció de Cuina, que anirà vinculat a l'IES Olivar Gran i que serà dual. Massegú i el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, han assegurat que la voluntat del Departament és consolidar el lideratge del centre educatiu en aquest sector i, alhora, atendre la demanda de personal qualificat que l'hostaleria i la restauració de la zona fa temps que reivindiquen.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar