L'ACA i l'Ajuntament de Garrigàs milloren la llera d'un barranc a la conca del riu Fluvià, garantint la lliure circulació de l'aigua

S’ha desbrossat aquest tram del barranc, eliminant la vegetació invasora i plantant espècies vegetals autòctones per afavorir el seu creixement i proliferació. S’han dut a terme diverses mesures en el barranc del Borrell Negre, entre la desembocadura al riu Fluvià i la carretera que transcorre entre Vilajoan i Arenys d’Empordà.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Ajuntament de Garrigàs (Alt Empordà) han finalitzat diverses actuacions de manteniment i conservació de lleres en un tram de prop de 350 metres del barranc del Borrell Negre (conca del riu Fluvià) dins de la zona urbana del municipi. Concretament s’ha treballat en el sector comprès entre la desembocadura del torrent al riu Fluvià i la carretera que transcorre entre Vilajoan i Arenys d’Empordà.

Els treballs, amb un cost de 6.764,80 euros, han estat finançats en un 80% per l’agència i el 20% restant per l’ajuntament. Pel que fa a les mesures dutes a terme, aquestes han consistit en una desbrossada selectiva de la vegetació acumulada en aquest tram i a l’eliminació d’espècies vegetals (tant la planta com l’arrel).

Després dels treballs s’ha dut a terme actuacions de solarització, una tècnica que pretén evitar el creixement de la canya per manca de llum i eliminar el rizoma per la calor que s’acumula sota una capa de geotèxtils, que es retirarà després de l’estiu.

Amb l’objectiu d’afavorir el creixement, consolidació i proliferació d’espècies vegetals pròpies d’aquest ecosistema, s’han plantat arbustos i arbres autòctons, que milloraran la qualitat ambiental d’aquest ecosistema.

L’actuació garantirà la lliure circulació de l’aigua i minimitzarà el risc de desbordaments en cas d’avingudes.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar