El baix volum de l'embassament de Darnius Boadella permet fer una inspecció d'elements de la presa habitualment ocults

Al 36% de la seva capacitat i més de 22 hm3 emmagatzemats, actualment es pot comprovar l’estat del formigó que habitualment està cobert per l’aigua. Arran d’aquestes inspeccions es pot analitzar el comportament de la presa quan s’incrementin les reserves.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha inspeccionat diversos elements de la presa de Darnius Boadella, a l’Alt Empordà. En aquest cas s’ha aprofitat el baix volum de l’embassament (al 36% de la seva capacitat i amb més de 22 hm3 emmagatzemats) per analitzar l’estat de diversos elements que habitualment estan coberts per l’aigua.

S’han pogut analitzar les alineacions, l’estat del formigó, l’estat de diverses juntes i la dilatació dels blocs, entre d’altres aspectes. D’aquesta manera, es podrà fer un seguiment en continu de quin és el comportament de la presa en el moment que pugin les reserves.

Aquests treballs s’engloben dins les tasques que l’ACA desenvolupa de manera periòdica per al control de la seguretat de les preses que gestionen i que participen de forma molt directa i activa en la gestió dels recursos hídrics i en la reducció dels riscos per inundació aigua avall de la seva ubicació.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar