Figueres obrirà el mes vinent el nou Centre de Distribució d'Aliments, que doblarà la capacitat actual

L'equipament, de gairebé 500 metres quadrats, permetrà emmagatzemar fins a 110 palets de productes i disposarà de bugaderia.

Figueres .- L'Ajuntament de Figueres preveu obrir el mes vinent el nou Centre de Distribució d'Aliments (CDA) de Figueres, que doblarà la capacitat actual tant pel què fa a l'emmagatzematge de productes (podrà guardar fins a 110 palets) com en l'àmbit de l'atenció a les persones. A més, l'equipament comptarà amb una bugaderia i una zona d'oficines. Els diferents serveis es distribuiran al llarg de prop de 500 metres quadrats. Paral·lelament, s'estan ultimant també les obres de les noves dependències dels Serveis Socials, que s'ubicaran a la primera planta del mateix edifici del carrer Sant Pau i que permetran unificar les oficines d'atenció a les persones (ara repartides en diferents locals de la ciutat) en un sol espai. L'alcaldessa, Marta Felip, assegura que els nous equipaments busquen crear una "zona de serveis" a l'eix que uneix el carrer Sant Pau, la plaça Triangular i el carrer Escoles. De fet, el govern municipal ha previst una partida de 400.000 euros per incentivar la zona i afavorir la rehabilitació d'edificis.

Les obres del nou CDA de Figueres (actualment ubicat al carrer Clerch i Nicolau) encaren la recta final i la previsió és que el nou equipament obri portes el mes vinent. El centre permetrà emmagatzemar en un sol local tots els productes i doblar la capacitat actual, arribant fins als 110 palets d'aliments bàsics.

A més, millorarà les actuals dependències de la botiga, disposarà d'una zona d'oficines i també d'una bugaderia per atendre col·lectius vulnerables. En total, comptarà amb una superfície de 500 metres quadrats distribuïts en una sola planta amb entrada al carrer Escoles.

L'equipament el gestionarà Càritas, que ja es fa càrrec de les instal·lacions que ara hi ha en funcionament. A l'espera de tancar les dades d'aquest any, durant el 2016 el CDA va atendre 1.697 famílies (el que representen 4.966 persones beneficiades dels serveis) i va realitzar 23.401 intervencions.

Unificar els Serveis Socials

Aquestes dependències es comunicaran amb les dels Serveis Socials, que s'ubicaran a la primera planta amb accés des del carrer Sant Pau. L'alcaldessa, Marta Felip, ha assegurat que aquesta era una llarga reivindicació de la ciutat perquè, fins ara, aquest servei es trobava distribuït en diversos locals repartits per la ciutat. Tot plegat, afirma Felip, permetrà crear una "autèntica zona de serveis" a l'entorn del Sant Pau.

Precisament, l'equip de Govern s'ha marcat com a objectiu d'aquest any actuar en aquesta zona per dinamitzar-la. Per això, a banda dels projectes que hi ha en marxa, han previst una partida de 400.000 euros al pressupost per oferir ajuts als propietaris per a la rehabilitació de façanes i obertura de nous comerços. Felip ha remarcat que, en els darrer anys, hi ha hagut un degoteig constant de noves obertures però que encara hi ha punts enrocats com la Sala Edison.

Dinamitzar l'entorn del carrer Sant Pau

Malgrat això, ha posat com a exemple millores de carrers com el Muntaner o la imminent reforma del Col·legi. També el projecte per reobrir l'antic cinema 'Las Vegas' de la mà del cineasta Ventura Pons. L'alcaldessa ha explicat que ja tenen redactat el conveni que ha de fixar les condicions de col·laboració entre l'administració i el privat així com l'aportació de 350.000 euros que preveu fer-hi el consistori.

El conveni de 'Las Vegas', a punt

A més, ha precisat que estan estudiant la possibilitat que la sala principal (en total, se n'hi habilitaran quatre) també pugui assumir funcions d'espectacles. Pons té la voluntat de dedicar l'emblemàtic equipament a sala de cinema en català i en versió original subtitulada però Felip diu que l'Ajuntament vol que l'espai pugui acollir a l'abril la nova edició del Festival Còmic. Es tractaria d'una ubicació temporal mentre durin les obres de rehabilitació del Teatre Jardí.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar