Els Bombers de la Generalitat no han fet pràcticament sortides i només han atès incidències puntuals.

El Puig Sesolles, al Vallès Oriental, i Portbou són els dos punts de Catalunya on s'han registrat les ratxes de vent més importants fins aquest dilluns al matí, amb cops de 153,7 km/h i 134,3 km/h, respectivament, segons ha informat el Servei meteorològic de Catalunya, que també ha informat de ratxes de fins els 125,3 km/h a Ulldeter, a 2.410 metres d'altitud, 0 a l'observatori de Cadí Nord (24.13)- Prat d'Agulló, amb 100 km/h. Tot i això, els Bombers de la Generalitat pràcticament no han fet sortides per incidències relacionades amb el vent i només n'han fet de manera puntual, com per exemple arbres caigudes al carrer Francesc Layret número 1 de Cornellà de Llobregat, amb tres vehicles afectats, i al carrer Aneto, davant de l'Institut, al Prat de Llobregat, amb un vehicle malmès. Mentrestant, Protecció Civil manté l pla Ventcat activat en fase d'alerta.

Altres ratxes destacades han estat els 92,2 quilòmetres per hora a la Tosa d'Alp 2.500; els 91,1 km/h de Santa Coloma de Farners; els 90 km/h de Lac Redon (2.247m), a la Val d'Aran i els 88,2 km/h del Port de la Bonaigua.

D'altra banda, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la pressió atmosfèrica s'ha situat per sota els 990 hectopascals, amb mínims d'entre 986 i 988 hPa, durant aquesta matinada. Es tracta de la més baixa a Catalunya des del 27 de febrer del 2016, quan es van registrar valors semblants.

D'acord amb la previsió meteorològica, fins a migdia bufarà vent de component sud entre fluix i moderat amb cops forts o molt forts. A partir de la tarda afluixarà i girarà a component oest entre fluix i moderat, si bé a l'Empordà quedarà fluix i de direcció variable amb intervals de component nord.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar