Castelló d'Empúries celebrarà el Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones

El 25 de novembre de l'any 1999 va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere. L'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

El dia va ser escollit per commemorar el violent assassinat de les germanes Minerva el 25 de Novembre de 1960 quan es dirigien a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats; a partir d'aquesta data moltes ciutats i poblacions es manifesten i denuncien la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent la tortura i abusos.

Per commemorarà el Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones, Castelló d'Empúries organitza, aquest dissabte 25 de novembre, a partir de les vuit del vespre, a l'Ecomuseu-farinera, una vetllada amb la participació de la Companyia El Paller, on les alumnes de l'escola presentaran l'espectacle de dansa contemporània i creativa que porta per nom de Mar de Silenci.

Així mateix es comptarà també amb l'actuació de Les Anxovetes, un grup d'havaneres nascut el 2013 a Girona. Íntegrament femení, interpretaran un repertori d'havaneres clàssiques i tradicionals, alguna sardana i cançó de taverna.

Apuntat el #JoTambé per participar al Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar