'Salvem Garriguella' entrega 2.119 signatures a l'Ajuntament per demanar que s'aturi el projecte del macrocàmping

L'alcaldessa, Isabel Teixidor, diu que estudiaran la recollida de firmes però recorda que veuen amb bons ulls la iniciativa.

Garriguella .- La plataforma 'Salvem Garriguella' ha entregat 2.119 signatures a l'Ajuntament per intentar aturar el projecte de macrocàmping previst al municipi. Els opositors asseguren que més de 300 de les firmes són de veïns del poble (amb prop de 900 habitants) que no volen les instal·lacions i demanen al govern municipal que no atorgui al projecte la consideració "d'activitat o instal·lació de valor estratègic i d'especial interès". La iniciativa, que ara està en mans de la Generalitat perquè hi doni el vistiplau, preveu un càmping amb capacitat per a unes 2.000 persones, en una superfície de 17,5 hectàrees i 665 parcel·les. L'alcaldessa, Isabel Teixidor, assegura que estudiaran la recollida de firmes però recorda que el seu equip veu amb bons ulls el projecte. "No deixarem fer res mal fet però creiem que és una oportunitat", insisteix.

Els opositors del macrocàmping projectat a Garriguella han entregat més de 2.000 signatures a l'Ajuntament amb l'objectiu d'aconseguir aturar-ne la construcció. El projecte està aprovat inicialment i, segons els detractors i l'alcaldessa, Isabel Teixidor, ara es troba en mans de diversos departaments de la Generalitat, que han de donar el vistiplau a les modificacions que ha fet el promotor atenent a les peticions de Medi Ambient i Urbanisme.

Abans que el document torni al consistori i aquest tramiti la seva aprovació provisional, 'Salvem Garriguella' ha demanat de nou que es freni el procés. El seu portaveu, Joan Salmeron, ha demanat a l'alcaldessa que no consideri aquest projecte com una activitat de "valor estratègic i d'especial interès municipal" i l'aturi.

Salmeron assegura que han recollit firmes a tota la comarca però que, només a Garriguella, n'han aconseguit més de 350. "Aquesta xifra ja suposa més dels vots que va aconseguir l'equip de l'alcaldessa a les darreres eleccions municipals", assegura. Des de la plataforma insisteixen, a més, que l'equipament tindrà un impacte molt gran al municipi, que pot provocar problemes en el subministrament d'aigua i que es basa en un model econòmic "caduc".

El projecte preveu un càmping amb una capacitat màxima per a unes 2.000 persones i s'ubicaria en una superfície de 17,5 hectàrees de terreny, distribuïdes en més de 600 parcel·les de les quals unes 300 serien bungalous. També s'hi contempla la creació d'altres equipaments com ara un restaurant, un supermercat o un bar i una edificabilitat que, segons els opositors, estaria a l'entorn dels 8.700 metres quadrats.

El govern municipal estudiarà la recollida de firmes

L'alcaldessa, que ha rebut als impulsors de la recollida de signatures, ha explicat fora de càmera que el seu equip estudiarà la iniciativa però ha recordat que veuen bé el projecte. Teixidor insisteix que no deixaran fer "una cosa mal feta" ni que tingui "un impacte pel municipi". En aquest sentit, ha dit que el volum màxim es concentraria durant els mesos d'estiu (que ja s'arriba al voltant dels 2.000 habitants) i que, fins ara, no hi ha hagut cap informe desfavorable de les administracions superiors. Amb tot, Teixidor creu que la iniciativa pot ajudar a dinamitzar l'economia del municipi.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar