Roses vol doblar la plantilla de policia local i demana a Interior posar seguretat privada per combatre el 'top manta'

L'alcaldessa, Montse Mindan, admet que la mesura d'instal·lar un carril bici no ha "donat els resultats esperats".

Roses .- L'equip de Govern de Roses (Alt Empordà) es planteja doblar el nombre d'agents de policia local de reforç (passant de sis a dotze) i ha demanat al Departament d'Interior permís per posar vigilants de seguretat privada per combatre el 'top manta' de cares a la temporada vinent. L'alcaldessa del municipi, Montse Mindan, diu que enguany no han comptat amb la col·laboració dels altres cossos de seguretat (com els Mossos i Guàrdia Civil) per lluitar contra aquest fenomen com s'ha fet altres estius i que la mesura d'instal·lar un carril bici per dificultar-los la venda "no ha donat els resultats esperats". Per això, ja treballen en mesures de cares a l'any que ve. Mindan ha remarcat que no s'han registrat més venedors que altres anys però diu que la vigilància continua essent clau per intentar eradicar aquesta pràctica.

El Govern municipal de Roses vol seguir lluitant contra el 'top manta'. Té clar que la pressió policial no és la solució definitiva però sí "indispensable" per poder fer passos endavant en l'eradicació del fenomen. El consistori fa temps que implementa mesures, entre els quals hi ha operatius conjunts entre diversos cossos de seguretat (Guàrdia Civil, Mossos i policia local).

A tot això, enguany s'hi va afegir la creació d'un carril bici al passeig marítim per dificultar-los la instal·lació dels productes falsificats. A més, es va reforçar la plantilla de la policia local amb sis agents interins destinats a la vigilància dels punts calents on s'ubiquen els venedors ambulants.

L'alcaldessa ha explicat que aquesta temporada no s'ha pogut comptar amb el suport de la resta de forces de seguretat i ha admès que la instal·lació del carril bici no ha donat els resultats esperats. Sobretot, ha dit, perquè la majoria de ciclistes circulen durant el dia i els venedors comencen a situar-se al passeig al vespre.

Per això i de cares a la temporada vinent, Mindan ha anunciat que tenen previst incloure al pressupost una partida per doblar la xifra de la plantilla de reforç, passant de sis agents interins a dotze. També han fet arribar una carta al Departament d'Interior demanant permís per poder contractar entre quatre i cinc vigilants de seguretat privada de reforç.

L'alcaldessa ha detallat que tot plegat s'haurà de negociar perquè estan en minoria però confia en aconseguir els suports necessaris per tirar-ho endavant. Segons explica, la presència de venedors no ha incrementat però diu que sí que s'ha notat que no hi havia presència d'efectius d'altres cossos policials. Per això, els sis agents contractats han estat fent horaris fixes de patrulla al passeig. "Fins i tot els canvis de torn es feien al passeig per tal de poder tenir el major nombre d'hores de presència policial però a vegades havien de marxar per atendre altres situacions d'emergència", assegura. "Han fet molt bona feina", ha insistit.

De 50 venedors al juny a 400 a l'agost

Mindan ha remarcat que el fenomen de la venda ambulant també té la seva "pròpia temporalitat". En aquest sentit, diu que a finals de juny hi solen haver una cinquantena de venedors, al juliol la xifra augmenta fins als 150 i a l'agost la xifra s'enfila i "arriba al seu top" amb uns 400.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar