L'operació Mare Nostrum III arriba a Roses

Durant el mes de Setembre del 17 al 28, un equip de Sea Shepherd Dive recuperarà les xarxes i estris de pesca perduts al mar que amenacen la conservació de la biodiversitat dels fons marí Català, a bord del trimarà "Brigitte Bardot", que pertany a Sea Shepherd França.

La campanya pretén recollir les xarxes que han quedat perduts i enrocats als fons marins i evitar així que causin un greu impacte ambiental sobre els ecosistemes marins.

A més, també volem que serveixi per sensibilitzar sobre la fragilitat dels fons marins i els esforços que cal fer per mantenir i restaurar el patrimoni natural.

Per tot això demanem localitzacions de tot tipus d'aparell o xarxa fantasma, amb el que nosaltres elaborarem un mapa amb els punts i coordenades per tal d'enretirar-les aquesta tardor

EL BRIGITTE BARDOT ARRIBA A ROSES

Aquests dies l'operació Mare Nostrum III, arriba a Roses. És la tercera campanya que realitza l'organització Sea Shepherd , mundialment coneguda per la seva activitat conservacionista de mars i oceans.

En aquesta ocasió acompanyats del “Brigitte Bardot” i dotats de dos llanxes ràpides, es llença una campanya que recorre França, Marroc i Espanya, basada en la recollida de xarxes fantasma i brossa marina que amenaça la fauna marina .

La problemàtica d'aquestes xarxes es que suposen tones de deixalles marins i trampes mortals que continuen pescant soles, a vegades durant anys.

En només uns dies a les nostres costes ja s'han recuperat centenars de Kg d'aquestes xarxes abandonades, en llocs com Mataró, Blanes, Sant Feliu de Guixols i Roses.

Com a punt culminant a les nostres terres faran una última parada al Port de Roses on podrem conèixer-les, interessar-nos per aquesta campanya, l'organització i col·laborar en una recollida d'aliments vegans que es farà al port mateix diumenge dia 17, durant la celebració de la jornada de portes obertes al vaixell “Brigitte Bardot” que resta amarrat al port esportiu de Roses.

Aquesta estada està patrocinada per l’Ajuntament de Roses, la Confraria de Pescadors de Roses i Port de Roses, que col·laboren amb la logística de la operació.

L’equip de Sea Shepherd està composat a terra per un equip de 5 persones de suport i a mar per 2 pilots i 2 copilots de les llanxes ràpides, 6 submarinistes, 1 capità, 1 mecànic i 1 cuinera.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar