Les proves d'ADN conclouen que Pilar Abel no és filla de Salvador Dalí

Els resultats de les proves d'ADN descarten que la figuerenca Pilar Abel sigui filla de Salvador Dalí. La demanda interposada en un jutjat de Madrid va obligar a exhumar el cos del pintor el 20 de juliol. Les restes de l'artista descansen al Teatre-Museu Dalí de Figueres.

Els resultats havien d'estar abans del 18 de setembre, quan hi ha fixat el judici per resoldre la demanda. La Fundació Gala-Salvador Dalí va qualificar l'exhumació "d'improcedent" i va anunciar que, si els resultats eren negatius tal i com finalment han acabat essent, estudiaria emprendre accions legals contra la demandant i l'administració de Justícia pels "perjudicis i costos ocasionats". Els responsables de la Fundació estan reunits i preveu enviar un comunicat als mitjans. La demandant, Pilar Abel, assegura que no tenia constància del resultat de les proves.

No és filla biològica de Salvador Dalí. Els resultats de les proves d'ADN fets per l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses descarten que la demandant sigui fruit d'una relació clandestina que la seva mare i el pintor haurien mantingut a Cadaqués, quan la dona treballava com a empleada d'una família que passava temporades a la població i que, al seu torn, era amiga de la família del pintor.

Per arribar fins a aquest punt, però, ha calgut exhumar el cos del geni surrealista, que descansava sota la cúpula geodèsica del Teatre-Museu Dalí de Figueres. Per ordre judicial, el 20 de juliol van aixecar la llosa d'1,5 tones que hi havia sobre la cripta fent servir un sistema de bastides i politges per accedir a les despulles del pintor. Després, van obrir el taüt i els forenses van recollir mostres de cabell, ungles, dents i ossos per poder aconseguir un perfil genètic per comparar-lo amb el de Pilar Abel.

Tot el procés es va fer a partir de les vuit del vespre, quan el museu havia tancat les portes al públic. Va acabar cap a la una de la matinada.

La decisió d'exhumar l'artista la va adoptar el Jutjat de primera instància 11 de Madrid, que manté (si no hi ha novetats de darrera hora) per al 18 de setembre la data del judici per resoldre la demanda de paternitat.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar