Simulacre d'incendi en tres embarcacions esportives al port de Llançà

Ports i Protecció Civil de la Generalitat han organitzat l’exercici d’incendi de tres embarcacions esportives sense ferits al port de Llançà. En el simulacre s’ha activat el Pla d’autoprotecció del port de Llançà amb l’objectiu de millorar les comunicacions i la coordinació amb tots els cossos d’emergència.

Llançà.- Aquest dimecres ha tingut lloc un simulacre d’incendi sense ferits a tres embarcacions d’esbarjo amarrades a les instal·lacions esportives del port de Llançà (Alt Empordà). L’exercici ha estat organitzat per Protecció Civil de la Generalitat i Ports de la Generalitat, en col·laboració amb el Club Nàutic Llançà.

Amb aquest simulacre s’ha posat a prova el Pla d’autoprotecció del port de Llançà, homologat l’abril de 2014, que s’actualitzarà properament. Així mateix, l’exercici ha servit per comprovar la coordinació entre els diversos mitjans actuants.

Un transeünt ha detectat l’incendi en una embarcació i ha alertat a la Policia Local de Llançà, la qual ha realitzat una trucada al Club Nàutic Llançà, des d’on s’ha verificat l’incendi i s’ha alertat al telèfon d’emergències 112 de Catalunya, al guardamolls, al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat i a la Guardia Civil.

Un cop rebut l’avís de l’emergència, el guardamolls ha procedit a tancar les barreres d’accés a la dàrsena pesquera i ha esperat l’arribada dels mitjans externs d’emergència per indicar-los el punt exacte on s’ha produït l’incendi. Mentrestant, el Club Nàutic Llançà ha obert les barreres d’entrada a les seves instal•lacions.

Els mariners del Club Nàutic s’han constituït com a equip d’intervenció i han procedit en primera instància a realitzar les maniobres necessàries per aïllar i assegurar al moll l’embarcació afectada. Inicialment ha cremat una embarcació, però també han quedat afectades les dues del costat. També han col•locat les barreres absorbents al voltant de les embarcacions per prevenir un possible vessament de carburant a l’aigua.

Cossos d’emergència

Els Bombers de la Generalitat han participat al simulacre amb dos camions i un vehicle lleuger de comandament i coordinació. Els efectius han comprovat que el personal de marineria del port havia aïllat les embarcacions afectades de la resta per evitar la seva propagació, i han procedit a les tasques d’extinció. També han valorat conjuntament amb el guardamolls i el responsable dels mariners del Club Nàutic si era necessari fer algun altre tipus de protecció de les embarcacions dels pantalans situats a sotavent de l’incendi.

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra s’han ocupat del control d’accessos al port i d’establir els perímetres de seguretat necessaris. Els Mossos d’Esquadra han mobilitzat al simulacre dos vehicles de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Figueres amb el comandament del Cap de Torn.

Una embarcació del Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil ha controlat els accessos a la bocana del port. Salvament Marítim hi ha participat amb la Salvamar Alnilam en temps real de desplaçament des del port del Port de la Selva.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre i un tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a Girona ha estat present com a observador.

La Confraria de pescadors de Llançà i la resta de concessionaris del port han restat a disposició del guardamolls per realitzar tasques de suport o facilitar material anticontaminació.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar