S’inicia el dragatge de la bocana de Santa Margarida

Ports de la Generalitat ha iniciat aquest matí els treballs de dragatge de la bocana de Santa Margarida, consistents en l’extracció de la sorra acumulada, que permetrà recuperar la fondària òptima per a la navegació en aquest espai. En una segona fase, la sorra extreta serà transportada a les platges Nova i del Rastrell per a la seva regeneració.

L’acumulació de sorra a la bocana de Santa Margarida provoca que la fondària de la mateixa disminueixi amb el pas del temps, fet que fa necessàries actuacions periòdiques de dragatge per evitar dificultats de navegació en el cas de les embarcacions de major calat.

Des d’avui, es realitzen els treballs de dragatge necessaris per mantenir aquest espai en condicions òptimes, els quals es preveu tinguin una durada d’unes tres setmanes. La sorra extreta és dipositada en una zona d’acumulació situada a la platja a tocar, des d’on es traslladarà posteriorment a les platges Nova i del Rastrell per al seu condicionament i per a la recuperació de l’amplada perduda amb els efectes dels temporals.

La fase de trasllat de la sorra obtinguda es realitzarà en horari de vespres-nits per evitar que els camions que la transporten ocasionin problemes de circulació a la vila, així com les tasques d’estesa de la mateixa, que també es realitzaran en aquesta franja horària per evitar que els treballs interfereixin amb els usuaris de la platja.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar