L’Ajuntament de Castelló d’Empúries fa un pas endavant molt important en l’era digital amb la creació del GEOPORTAL

Un Geoportal (o mapa de la ciutat) és el conjunt de dades, informació i serveis geoespacials del municipi que l’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans, amb l'objecte d'informar, col·laborar i fomentar la participació i la transparència.

En l’època digital en què estem, les Administracions, com a organitzacions administradores del territori i gestores de grans volums d'informació, necessiten Projectes d'implantació SIG ja que són una solució integradora a tota la seva gestió.

La proposta que s’ha dut a terme des de l'àrea de Gestió Territorial i el Departament d’Eines TIC de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries està basada en una metodologia que permet identificar, relacionar i analitzar de forma eficient tant el territori com les dades en les seves diferents vessants, millorant el rendiment i la transparència, transformant les dades en informació per a la millora de la capacitat de gestió i anàlisi de l'Ajuntament.

Des la pàgina web de l’Ajuntament, els ciutadans accediran al Geoportal, on podran escollir entre unes quantes temàtiques. L'aspecte més important de la posada en marxa d'aquest geoportal és l'accés al planejament urbanístic, el qual disposa de les següents característiques com a elements principals a destacar:

• Accés al plànol de planejament urbanístic vigent del Municipi
• Cercador de figures de planejament urbanístic
• Cercador de carrers, números postals i parcel·les
• Consulta de la fitxa d’aprofitament urbanístic de la parcel·la
• Consulta de la normativa
• Accés a la llegenda
• Visor integrable a la web municipal o a en APPs.
• Accés a Street View.
• Línia temporal, accés a informació històrica (mapes, ortos, etc).
• Eines per a la càrrega i actualització d'informació en el geoportal.

També. en aquest moments inicials del Geoportal, el ciutadà pot consultar mitjançant mapes interactius del municipi les línies de bus i les seves parades, les rutes cicloturístiques, els allotjaments turístics, i s’està treballant per tenir per un futur proper altres capes d’informació necessàries i útils, referents a activitats econòmiques, patrimoni, punts d’interès, servei de neteja viària, etc.

Des de l’Ajuntament es fa una ferma defensa d’aquest projecte perquè facilita als ciutadans l'accés a la informació relativa a diversos aspectes de l'Ajuntament a partir d’un entorn modern i usable que integra les millors tecnologies en publicació i visualització de dades geoespacials. A més, també facilita als tècnics municipals el manteniment de la informació mitjançant un entorn de gestió de continguts. I, sense oblidar, que així es disposarà d'una plataforma de dades i serveis geoespacials que permetrà plantejar-se nous reptes i projectes de futur per al municipi.

http://www.castello.cat/geoportal

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar