L’equip d’Inclusió social del Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha organitzat dues jornades de formació per a professionals de l’àrea de Benestar Social sobre l’atenció a la diversitat religiosa. Aquesta formació compta amb el suport de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

La formació, a càrrec del sociòleg Joan Gómez, ofereix una introducció històrica sobre les religions al món i se centra en conèixer el mapa religiós de Catalunya, per facilitar una coneixement més complert de les religions i les seves tradicions i la seva incidència en la nostra vida quotidiana.

Des d’aquesta formació, que ha tingut lloc els dies 22 de març i 17 de maig, també es dinamitza un espai obert de diàleg on els professionals presenten situacions quotidianes que tenen a veure amb la diversitat religiosa i que requereixen d’una reflexió per tal de poder treballar els estereotips i els prejudicis, des de posicions de respecte i igualtat.

Aquesta acció formativa forma part de les accions de sensibilització i formació que promou el Pla d’Inclusió per facilitar instruments per a la intervenció social, amb l’objectiu de compartir estratègies per treballar la gestió de la diversitat, des d’una perspectiva d’igualtat de gènere i de respecte al dret a la llibertat religiosa de totes les dones i homes de la comarca.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar