L'ACA consensua una reserva de prop de 33 hm3 per satisfer les diferents demandes en l'àmbit del riu la Muga durant el proper semestre

La comissió de desembassament del sistema Muga, celebrada aquest dijous a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), ha fixat una reserva d’aigua d’uns 33 hectòmetres cúbics (hm3) per satisfer les necessitats dels diferents usos per als propers sis mesos. La reserva d’aigua s’ha aprovat per unanimitat i de manera consensuada amb els diferents usuaris de la conca.

Actualment l’embassament de Darnius Boadella (imatge superior), que satisfà les demandes domèstiques, de reg i usos ambientals a la comarca de l’Alt Empordà, ha registrat un important augment de reserves en els darrers tres mesos, amb un volum actual del 83 %, amb 50,6 hm3.

Totes les demandes garantides

Amb els registres actuals es garanteixen les demandes domèstiques per tot un any i les necessitats d’aigua de reg per a la campanya d’enguany. En aquest sentit, més de 6 hm3 es reserven per a l’abastament urbà (2,5 mitjançant Aigües de Figueres i 3,4 a través del Consorci de la Costa Brava Nord), i 23,9 hm3 (8,4 hm3 per al Canal de Regants del Marge Dret de la Muga i 15,5 per al Canal de Regant del Marge Esquerra de la Muga) per a les demandes de reg entre abril i setembre.

Pel que fa a les dotacions fixades per garantir el cabal circulant del riu aigua avall de la presa de Darnius Boadella, s’alliberarà un total de 2,8 hm3 en els propers sis mesos.

Contenció del consum domèstic

L’estalvi en el consum domèstic assoleix un 15% respecte a les demandes d’aigua per a ús domèstic prèvies a la darerra sequera, uns volums similars als registrats fa un any.

Les comissions de desembassament són espais on s'assumeixen les funcions de participació en la gestió dels recursos hídrics de les conques internes catalanes, tal com preveu la Llei 10/2011 de 29 de setembre de simplificació i millora de la regulació normativa. En aquestes comissions es determinen les dotacions d'aigua per satisfer les diverses necessitats d'abastament, reg i usos ambientals.També s'aborden els temes d'interès de cada àmbit.

Hi ha establertes quatre comissions de desembassament (Ter-Llobregat, Muga, Foix i Riudecanyes), corresponents als diferents trams regulats de les conques internes catalanes.

Per consultar els representants en les comissions de desembassament, entra aquí.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar