Ennatura’t 2017, per gaudir del territori i de l’oci en família

El passat dijous va tenir lloc la presentació de la 3a edició de l’Ennatura’t, el festival de les activitats a la natura que, en el marc de l’Any de la bicicleta i la sostenibilitat, ofereix, durant el mes de maig, un mes d’activitats a la natura,impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, a través del seu club de màrqueting Natura i Turisme Actiu i amb la col·laboració d‘una cinquantena d’empreses d’activitats del territori que persegueix sensibilitzar i despertar l’ interès de ciutadans i visitants sobre els recursos i atractius naturals del territori gironí en la vessant turística i sostenible, just en un període del l’any de baixa densitat turística.

Activitats úniques i exclusives

Algunes de les novetats d’aquesta campanya de l’Ennatura’t ofereixen activitats úniques i exclusives com ara Coastering, sortides en veler a la posta de sol, observació de peixos lluna, i passejada pel camí de ronda de la Costa Brava amb tast de ratafies en barraca de pescadors.

La presentació va anar a càrrec de Marta Felip, vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i de Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme. La vicepresidenta va manifestar que: «Aquest any reduïm el nombre d’activitats amb la voluntat d’apostar per la qualitat per damunt de la quantitat i per potenciar la creació de productes combinats amb propostes excepcionals». Per aquest motiu, va explicar, “Es potencia la creació de productes combinats entre empreses associades al club de màrqueting Natura i Turisme Actiu per dinamitzar el sector i estimular la creació de nous productes turístics entre empreses de la demarcació”.

Ennatura’t 2017 ofereix un ampli ventall d’activitats dirigides a famílies, amants de l’aventura, aficionats a la bicicleta, o a aquells que cerquen la natura per conèixer millor la història del territori. La campanya permet als visitants descobrir el territori d’una manera diferent amb activitats que van dels 3 € als 310 €, com a màxim. A més de les esmentades propostes altres activitats que podem esmentar són les següents:

En cicloturisme ; Una ruta medieval en bicicleta que permet als usuaris descobrir a un ritme tranquil els indrets i paratges protagonistes de la història medieval de l’Empòrdà i l’activitat Bike Natura, una ruta d’entre 4 i 5 hores que transcorre per pobles i monuments emblemàtics de les Gavarres; l’activitat permet al visitant gaudir de la cultura i unes vistes úniques.

EN L’apartat de Senderisme: Camí de ronda i tast de ratafies en una barraca de pescadors, una altra manera de conèixer els racons més amagats dels camins de ronda que ressegueixen la Costa Brava i gaudir del tast d’una ratafia a la vora del mar. L’activitat Senderisme i Caiacs: Costa Brava camins de mar proposa una sortida combinada de senderisme i caiac per gaudir de l’Empordanet.

Pel que fa a activitats nàutiques esmentarem la sortida amb veler a la posta de sol, una proposta per navegar des de l’Escala fins a la reserva natural de les illes Medes i el Montgrí o la sortida amb embarcació de pesca artesanal, una manera molt directa i personal de conèixer l’experiència diària dels pescadors.

Altres propostes són la descoberta de la natura, amb sortides en globus aerostàtic sobrevolant el triangle de Dalí, l’Empordà i la Garrotxa que permetran descobrir de forma única la natura i els parcs naturals de Girona, o el Nordic Walking al Montseny que convida el visitant a descobrir la vessant més oriental del Montseny de la mà d’un guia i a descansar en l’entorn tranquil d’una casa rural. Finalment, cal destacar una nova trobada Instagram your city, el proper 1 de maig, que es completa amb el concurs #InstaEnnaturat, entre l'1 de maig i el 4 de juny, on pot prendre-hi part qualsevol usuari que publiqui fotografies originals i creatives amb les etiquetes #InstaEnnaturat #InCostaBrava #InPyrenees i que contribueixin a difondre els atractius i la diversitat natural en motiu de l'Ennatura't i de la marca Costa Brava Pirineu de Girona.

Segons l’informe de l’Ennatura’t 2016, encarregat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’edició anterior va oferir 140 activitats i promocions en les quals van participar 1.117 visitants i que van generar un impacte econòmic de 83.000 euros. El document recull que el 50 % dels usuaris procedia de les comarques gironines i, el 50 % restant, de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Podeu consultar el programa complert amb horaris i preus d’Ennatura’t a: http://natura.costabrava.org

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar