El govern de Roses ha decidit no treure a concurs la instal·lació de dues escoles de vela i windsurf de la platja de Santa Margarida i dos negocis més dedicats a bicicletes i 'seagways' del passeig marítim amb l'objectiu "d'ordenar" la zona. La mesura està inclosa al Pla d'usos de la temporada (2017-2021) que l'equip de govern va aprovar en junta de govern al desembre i que ara ha de rebre el vistiplau de la Generalitat.

Pàramo assegura que el document és continuista però admet que han pres algunes mesures perquè en els darrers anys han anat acumulant queixes. Especialment, de les escoles de vela i windsurf que hi havia a la platja de Santa Margarida. Fins i tot, assegura, s'han arribat a recollir signatures en contra pels problemes de convivència que hi ha entre els alumnes i els banyistes. Per això, el govern (CiU i GdP-AM) ha decidit "posar ordre". I ho ha fet a través del document que regula la instal·lació dels serveis de temporada a les platges i al passeig, el Pla d'usos.

El document no contempla la instal·lació de cap establiment d'aquest tipus a Santa Margarida. Una situació que afecta de ple aquests dos negocis i també estableix que no es podran instal·lar els negocis que fins ara hi havia al passeig. Els afectats seran dues guinguetes dedicades als 'seagways' (una mena de patins elèctrics) i unes bicicletes. Segons el regidor, aquestes instal·lacions també provocaven problemes a la zona i dificultats per a conciliar la circulació entre aquests vehicles i dels vianants. La resta, insisteix, es manté sense novetats. Pàramo recorda, a més, que el document s'ha aprovat en junta de govern però que encara li cal el vistiplau de la Generalitat.

L'oposició, en peu de guerra

La decisió, però, ha posat en peu de guerra l'oposició. En un comunicat conjunt, els grups d'ERC, el PSC, C's i UMdC afirmen que el govern ha aprovat el pla "amb nocturnitat, secretisme i una voluntat manifesta d'evitar el debat". Critiquen que s'hagi decidit eliminar les escoles de vela i de windsurf de la platja. Un fet que consideren que afecta "directament la promoció del turisme esportiu de Roses i que mai s'hauria de prendre unilateralment".

Les formacions denuncien que no se'ls ha informat del procés i que se n'han assabentat per les empreses afectades i per la publicació al web de contractació pública. A més, acusen el govern de mentir en les respostes que els han donat sobre el tema.

Per això, han acordat demanar la convocatòria d'un ple extraordinari per tractar l'assumpte i on volen sotmetre a votació una proposta de resolució que "reprova l'actuació de l'executiu i l'insta a no prendre decisions sobre el Pla sense debat previ i el suport, almenys, de la majoria del plenari".

Pàramo nega manca de diàleg i assegura que es va reunir amb els grups de l'oposició per explicar-los la proposta. A més, els recorda que tenen disponible des de fa mesos l'acta de la junta de govern on es va aprovar el document.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar