Justícia cedirà a Ensenyament l'antiga presó de Figueres el 15 de novembre per fer-hi la nova escola de Carme Guasch

L'Ajuntament de Figueres ja va acordar el 2017 incloure al pressupost una partida per redactar el projecte.

Figueres .- El Departament de Justícia oficialitzarà la cessió de l'edifici on hi havia la presó de Figueres al departament d'Ensenyament el proper 15 de novembre. La signatura del conveni entre les dues àrees del govern català permetrà que es puguin iniciar les tasques per reconvertir la infraestructura en la nova seu de l'escola Carme Guasch, que actualment està en barracons. Segons la portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Ajuntament de Figueres, Agnès Lladó, aquest anunci representa desencallar un projecte que portava anys "enquistat". De fet, el 2017 l'Ajuntament de Figueres ja va acordar dedicar una partida de 325.000 euros als pressupostos municipals per tal de pagar la despesa de la redacció del projecte.

El Departament de Justícia signarà la cessió d'ús al Departament d'Ensenyament de l'edifici de l'antiga presó de Figueres el 15 de novembre. Amb aquest document s'oficialitzarà una promesa que feia anys que cuejava al municipi i farà possible començar a treballar en el trasllat de l'escola Carme Guasch a les instal·lacions que havien acollit el centre penitenciari.

Així s'ha acordat en una reunió convocada per la portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Ajuntament de Figueres, Agnès Lladó, amb els consellers d'Economia, Justícia i Ensenyament. En la trobada, la regidora republicana ha assegurat que "aquest projecte no podia continuar aturat" i per això calia trobar una "sortida molt urgent".

Una vegada anunciada la data que servirà per oficialitzar el traspàs, Lladó s'ha mostrat satisfeta i ho ha qualificat com "una gran notícia per tota la comunitat educativa". La portaveu del grup municipal també creu que la nova escola comportarà beneficis al centre "però també pel barri i per tota la ciutat".

En paral·lel, el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha destacat la seva aposta per donar usos educatius i formatius a l'antic centre penitenciari i per això aportarà els recursos necessaris per redactar el projecte. De tota manera, l'Ajuntament de Figueres ja va acordar destinar-hi una partida de 325.000 euros en els pressupostos municipals per tal de pagar les despeses generades per la redacció de la rehabilitació.

L'escola Carme Guasch ha estat dotze anys en barracons

El 2006 la ciutat de Figueres estrenava l'escola Carme Guasch, que arrencava en mòduls prefabricats a l'espera de trobar un espai definitiu. Dotze anys després, encara estan en barracons.

El juny de 2014 l'edifici que servia de presó a la capital altempordanesa va quedar en desús, després de la inauguració de les noves instal·lacions del Puig de les Basses. En aquell moment, l'alcaldessa Marta Felip va anunciar la voluntat d'habilitar el recinte com a seu de la nova escola Carme Guasch. Finalment, quatre anys després s'ha desencallat el conveni que ha de permetre la rehabilitació de les instal·lacions.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar