L'Escala aprovarà un pressupost de 22,6 MEUR per al 2018 prioritzant l'atenció a les persones i la promoció econòmica

El consistori també preveu la congelació dels impostos i taxes excepte la d'escombraries i l'IBI per a grans superfícies comercials, que s'apujaran


L'Escala .- L'Escala porta a aprovació aquest dilluns un pressupost de 22.615.872 euros per al 2018, un 0,2% superior al d'aquest any. Entre les prioritats dels comptes, hi ha l'atenció a les persones que comptarà amb 938.160 euros (un 28,22% més que el 2017) i que es materialitzaran amb la creació d'una oficina d'habitatges, la promoció d'habitatge social, un pla de foment al "veïnatge social" i ajuts per a persones en risc d'exclusió. També es potenciarà l'àrea de promoció econòmica i turística amb 1,4 MEUR, un 16% més que aquest any.

Entre les actuacions, hi haurà la potenciació de l'Alfolí de la Sal i un pla de dinamització comercial. Al capítol d'inversions, s'han previst 4,7 MEUR i s'hi inclouen millores al nucli antic i a diverses zones del municipi així com la segona anualitat de la prolongació del passeig de Riells. Pel què fa a les ordenances, el govern municipal ha anunciat la congelació de pràcticament tots els impostos i taxes a excepció de la d'escombraries (que s'incrementarà en un 4%) i l'IBI per a grans superfícies que s'enfilarà un 10% respecte al del 2017.

L'equip de govern de l'Escala (PSC i un regidor no adscrit) porta aprovació al ple d'aquest dilluns el pressupost per al 2018, que se situarà en els 22,6 MEUR. Els comptes, que tenen el suport de la majoria del plenari, preveuen unes inversions de 4,7 MEUR i prioritzar l'atenció a les persones i la promoció econòmica.

En el capítol d'inversions, el govern preveu diverses millores al nucli antic però també d'accessibilitat i urbanitzar el sector Emperadors (que s'emportarà 2,5 MEUR del total). També s'hi inclourà la segona anualitat de la prolongació del passeig de Riells (amb 157.000 euros).

Pel què fa a l'atenció a les persones, es preveuen partides per valor de gairebé un milió d'euros, una xifra que suposa un increment del 28,22% respecte d'aquest 2017. Entre les propostes, hi ha la creació d'una oficina d'habitatge, promoure l'habitatge social i ajuts a persones amb necessitats especials, entre d'altres.

A l'àrea de promoció econòmica, el pressupost contempla un pressupost d'1,4 MEUR per al patronat de l'Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic de l'Escala (ADET). Les principals apostes seran la potenciació de l'Alfolí de la Sal i un pla de dinamització comercial.

Reducció de l'endeutament

Durant la presentació dels comptes, l'alcalde, Víctor Puga, ha assegurat que l'Ajuntament ha reduït l'endeutament en els darrers onze anys i preveuen tancar aquest 2017 amb 3,16 MEUR i un rati d'endeutament del 16.49%. Puga també ha recordat que fa sis anys que no s'han hagut de concertar operacions de crèdit per finançar inversions.

Un 10% més d'IBI per a grans superfícies

Pel què fa a les ordenances, el govern preveu congelar pràcticament tots els impostos i taxes. Les úniques excepcions serà l'increment d'un 10% de l'IBI per a les grans superfícies comercials i la taxa d'escombraries, que s'apujarà un 4% en previsió d'un augment del cost de l'abocador comarcal, que el Consell situa en un 14%.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar