L’Estació Nàutica de Roses lliura els premis Arjau a referents del turisme, el comerç i la gastronomia

Han rebut el guardó que s’atorga per tercer any consecutiu en el marc de la Festa del Mar de Roses en reconeixement a trajectòries modèliques.

Roses.- Els empresaris Josep Moyano, impulsor del grup Prestige Hotels; Pere Sanés, del sector de la restauració; i Joan Plana, del sector del comerç, han estat guardonats amb els premis Arjau que ha atorgat per tercer any consecutiu l’Estació Nàutica Roses –Cap de Creus en el marc de la Festa del Mar.

El premi Arjau és un reconeixement que els empresaris de Roses concedeixen a persones vinculades amb el municipi i que han tingut una trajectòria modèlica i que amb la seva dedicació i entrega han ajudat a posicionar Roses com a població turística capdavantera. L’entrega dels guardons l’ha fet el president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra, en el marc de la vuitena Festa del Mar que s’està celebrant aquest cap de setmana. A l’acte, que ses va dur a terme ahir al vespre davant la Ciutadella de Roses, hi va assistir el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i director dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement, Ferran Roquer, l’alcalde accidental de Roses, Carles Pàramo, el regidor de Turisme i Promoció Econòmica de Roses, Fèlix Llorens, i el president de la patronal FOEG, Ernest Plana.

Aquest any els premis s’han dividit en tres categories: l’Arjau Gastronomia, l’Arjau Comerç i l’Arjau Turisme. Així, Josep Moyano, impulsor del Grup Prestige Hotels, ha rebut el premi Arjau Turisme. Josep Moyano va llogar el seu primer hotel a Roses durant la dècada dels 70, l’hotel Marisol. A partir d’aquí la seva trajectòria en el món de l’hostaleria, sempre al costat de la seva dona, Teresa Casanovas ( la seva mà dreta i un pilar molt important en la seva vida personal i professional ) va evolucionar d’una manera trepidant fins arribar a crear el Grup Prestige Hotels que actualment gestiona sis establiments a Roses amb 2.200 places.

L’empresari Pere Sanés, ha rebut el premi Arjau Gastronomia. Pere Sanés Ribas va començar en el negoci de la restauració als 18 anys, a la dècada dels 60, quan va obrir el seu primer local al carrer Doctor Jaume Pí i Sunyer de Roses. En va aprendre molt de l’ofici veient als seus avis a la fonda i al restaurant que tenien. Ara ja jubilat, ha deixat en mans de quatre dels seus sis fills els tres restaurants que actualment té oberts a Roses: el Ci, l’Estrop i l’Escalam que ofereixen una gran varietat de productes, però sobretot peix, carn, arrossos, tapes i plats combinats.

I l’empresari Joan Plana ha rebut el premi Arjau Comerç . Joan Plana Turró va obrir la seva primera botiga a Roses l’any 1971. A partir d’aquell moment el negoci va anar evolucionat i actualment la família té quatre botigues al municipi: de sabateria, joguines, confecció i bosses, entre d’altres ( Bie’ls, Flash , Tatxa i JAC), que actualment dirigeix la seva filla Isabel. També en té una a Empuriabrava i un a altra a Figueres.

Amb l’entrega dels premis Arjau, l’Estació Nàutica de Roses vol reconèixer la tasca duta a terme per persones relacionades amb el municipi i que han destacat per la seva trajectòria de referència, que han aconseguit deixar emprempta , marcar un camí a seguir i portar el nom de Roses arreu. L’entitat considera que el nom del guardó, Arjau, és molt addient per uns reconeixements d’aquest tipus ja que la paraula serveix per designar la barra de ferro o de fusta que es fixa a l’eix del timó d’una embarcació i la fa moure, “ de la mateixa manera que els guardonats són persones que impulsen amb la seva feina i dedicació constant el nostre municipi i ajuden a conduir-lo cap a l’excel.lència”, ha destacat Miquel Gotanegra. En la primera edició el guardó se’l va endur Juli Soler, l’ artífex amb el xef Ferran Adrià del Bulli, recentment desaparegut; i el fundador del Grup d’Esports Nàutics de Roses (el GEN), Eloi Borràs, a títol postum. I en la segona edició es van premiar els fundadors de dos restaurants emblemàtics i de referència de Roses: Alfons Magester, del restaurant Cal Campaner i, Clara Cortada, de La Sirena.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar