El Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de Figueres aprova les subvencions de la convocatòria de projectes de Cooperació i Sensibilització 2017

Es destinaran 138.000 € entre projectes de cooperació internacional i propostes de sensibilització a la ciutat i a la comarca.

#Figueres.- El Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de Figueres ha aprovat les subvencions de la convocatòria de projectes de Cooperació i Sensibilització 2017 presentats per les diferents entitats que en formen part. En total, es destinen 138.000 € entre projectes de cooperació internacional i propostes de sensibilització a Figueres i comarca. L’avaluació dels diferents projectes l’ha dut a terme, com en els darrers anys, una entitat independent, la Coordinadora d’ONGs Solidàries de les comarques de Girona, que fa la puntuació tècnica dels projectes presentats a l’Ajuntament de Figueres, que és la base per a la posterior avaluació per part del Consell de Solidaritat.

Les valoracions dels projectes es realitzen de manera objectiva segons els criteris de les “Bases reguladores per a la convocatòria i l’atorgament de les subvencions de l’Ajuntament de Figueres per a projectes de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament i activitats de sensibilització”.

El pressupost destinat a Projectes de Cooperació ha estat de 112.000 €.

Pel que fa als Projectes de Sensibilització, el total atorgat ha estat de 16.000 €.

D’aquestes xifres es desprèn que el 71% del pressupost va dirigit a països de l’Africà subsahariana, mentre que el 29% del pressupost va a països de Centre i Sud Amèrica.

El tinent d’Alcalde i president del Consell de Cooperació i Solidaritat, Francesc Cruanyes, subratlla la capacitat solidària de Figueres i destaca el treball en xarxa de les diferents entitats del Consell Municipal que “vetllen pel desenvolupament i la difusió dels valors de solidaritat, cultura de pau i drets humans, aquí i arreu".

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar