Tres premis 'Vinari d'Or' per tres vins de la DO Empordà

Tres vins empordanesos obtenen la màxima distinció en tres de les set categories de vins.

Resultat històric dels vins empordanesos durant el lliurament dels Premis Vinari 2018, que van tenir lloc divendres a Vilafranca del Pendès. Els vins de la DO Empordà s'han endut la màxima distinció, el Vinari d'Or, en tres de les set categories de vins.

El Mas Pòlit 2016; del celler Mas Pòlit de Vilamaniscle ha obtingut el Vinari d'Or al millor negre de criança; el  Gresa Expressió 2010, del celler Vinyes d'Olivardots de Capmany, s'ha endut el Vinari d'Or al millor negre de guarda, mentre que el Torre de Capmany Garnatxa d’Empordà Velles Soleres, del  celler Pere Guardiola de Capmany, ha estat guardonat amb el Vinari d'Or al millor vi dolç.

Sis vins empordanesos més dels cellers Espelt, Mas Llunes, Espolla i Perelada han estat distingits també amb Vinaris de plata i de bronze en diverses categories. Aquesta és la relació de vins DO Empordà guardonats en els Premis Vinari 2018. 

Vinari d'Or 2018 al Millor Negre de Criança: Mas Pòlit 2016, Celler Mas Pòlit; Vinari d'Or 2018 al Millor Negre de Guarda: Gresa Expressió 2010, Vinyes d'Olivardots; 

Vinari d'Or 2018 al Millor Vi dolç, Rancis i de Postres: Torre de Capmany Garnatxa d’Empordà Velles Soleres, Pere Guardiola; Vinari de Plata 2018 Negres de Criança: Cercium 2016, Mas Llunes; Vinari de Plata 2018 Negres Joves: Vi Novell d'Espolla 2017, Celler Cooperatiu d'Espolla; Vinari de Plata 2018 Rosats: Lledoner Rosat 2017, Espelt Viticultors; Vinari de Plata 2018 Vins Dolços, Rancis i de Postres: Perelada Garnatxa d'Empordà 12 anys 2006, Perelada; Vinari de Bronze 2018 Rosats: Perelada Cigonyes Rosé 2017, Perelada; Vinari de Bronze Negres Joves: Efímera 2017, Espelt Viticultors.

En total en aquesta edició es varen presentar més de 900 vins de tot Catalunya procedents de 250 cellers que han competit enguany al concurs de vins més important de Catalunya. Tastadors professionals formen el jurat que escull els premiats a través d'un tast a cegues. En el transcurs de la gala, retransmesa en directe pel canal 33 també es va lliurar el premi Vins i Licors Grau a la millor trajectòria professional, guardó que va recaure en Antoni Mata i Casanovas, de Caves Recaredo).

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar