Els Castellers de Figueres guanyen la primera jornada del XXVII Concurs de Castells de Tarragona

Els Castellers de Castelldefels i els de l'Alt Maresme han quedat en 2a i 3a posició gràcies a haver portat a plaça el 2de7.

Torredembarra .- Els Castellers de Figueres han guanyat la primera jornada del XXVII Concurs de Castells de Tarragona celebrada a Torredembarra amb un total de 1.425 punts i 2 penalitzacions. Amb el 5de7, id2de7, 7de7 i 2de7, la colla de l'Alt Empordà han estat els vencedors després dels Castellers de Castelldefels amb el 5de7, el 7de7 i el 2de7 carregat (1.345 punts); i dels Castellers de l'Alt Maresme amb el 5de7, el 7de7, id2de7 i 2de7 carregat (1.345 punts amb dues penalitzacions). La plaça del Castell de Torredembarra, plena de gom a gom en una jornada que ha transcorregut en un temps rècord de 3 hores i 40 minuts, no ha vist com en la darrera edició el castell de 8.

Malgrat tot, la diada ha destacat per la quantitat de castells de set i mig completats -un total de 18-, amb el 2de7 com l'estructura més valorada de la jornada. Els Castellers de Figueres i els Castellers de Castelldefels han rubricat la millor actuació del seu historial i a més, completant un castell inèdit per ells, el 2de7.

De les tres edicions celebrades a Torredembarra, la d'aquest diumenge ha estat l'edició que menys caigudes ha tingut: s'han alçat un total de 43 castells, sense comptar amb els pilars de comiat, dels quals 4 no s'han arribat a completar -3 han quedat en carregat i 1 en intent. Des del punt de vista sanitari, 30 han estat les assistències mèdiques registrades, amb 3 derivacions a l'Hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona.

La propera jornada del XXVII Concurs de Castells se celebrarà el dissabte vinent a la Tarraco Arena Plaça (TAP) amb 19 colles participants.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar