Pol Ballonga presenta l’obra escultòrica ‘Escorça’ al Centre Cultural Sant Domènec de Peralada

‘Escorça’, que es podrà veure aquest mes de juliol al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec de Peralada, és la nova proposta escultòrica de l’artista Pol Ballonga.

La mostra, es compon d’un conjunt on cada peça sorgeix de la voluntat d’exterioritzar els sentiments interiors i profunds. En ella, l’escultura transforma aquests sentiments íntims en figures tridimensionals, que esdevenen jeroglífics inconscients.

D’aquesta manera, les emocions s’imprimeixen materialment en les escultures, de tal manera que aquestes acaben sent sentiments congelats en un instant etern i immòbil que s’escapa de l’avanç imparable del temps i, per tant, aconsegueixen escapar de la mort. La creació de l’obra, en aquest cas, es defineix a partir del propi procés de creació, que no es basa en cap concepte previ, sinó que es va desenvolupant a mesura que s’esculpeix. L’obra es presenta, doncs, com un fragment de temps, i és així com mostra, volumètricament, la sinergia entre les experiències viscudes durant la creació de la pròpia obra i els records del passat.

Nascut a Barcelona 1996, Pol Ballonga Montoliu ha treballat en els àmbits de la pintura, escultura i il·lustració. Ha exposat a la Galeria Artevistas, exposició col·lectiva (Barcelona, 2015) a la Casa de la Cultura, col·lectiva ( Girona, juny 2016) a la Galeria Mestral, col·lectiva (L’Escala, estiu 2016 i 2017) al Claustre convent de Santa Clara, col·lectiva (Castelló d’Empúries, Octubre 2016) a la Cova de La Volta, individual (Girona, març 2017) al Centre Cultural la Mercè, individual (Girona, setembre 2017) a la Galeria Es_fera 72, col·lectiva (Sant Cugat del Vallès, Gener 2018). Ha participat a la Fira d’Art de la Plaça del Pi (Barcelona, 2014-2015) a la Fira de Dibuix i Pintura (Figueres, maig 2016) Mercat d’Art Km0 La Volta (Girona, 2016-2017), Inund’art (Girona, 2016) Ruta de l’Art (Castelló d’Empúries, 2016). Conèixer la possibilitat de traslladar el seu món artístic a les tres dimensions, donant-li volum l’ha motivat a iniciar projectes de recerca i creació escultòrics com és el cas d’”Escorça”.

Els seus darrers projectes han sigut: projecte escultòric “Guix” realitzat durant la residència artística a La Volta, a Girona des del mes de març del 2016. Projecte pictòric “Mirall” realitzat a la Galeria Mestral a partir d’una convocatòria del Bòlit, a l’Escala durant l’estiu 2016. Projecte escultòric “Primitiu” becat pels Ajuts Kreas, 2016-2017.

Aquesta nova exposició -l'entrada de la qual és gratuïta-, s’inaugurarà el proper divendres 13 de juliol, a les 8 del vespre, i serà visitable fins el proper diumenge 29 de juliol

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar