El festival consistirà en diverses propostes artístiques del 21 de juliol al 9 de setembre, clausura que coincideix amb la Festa Major del Bassegoda Park. Els espectacles tindran lloc a l’escenari de l’Observatori Astronòmic Albanyà o bé dins el Bassegoda Park i comptaran amb artistes de renom com Pep Sala, Jordi LP o El Pot Petit.

ArtiCel Albanyà.- El càmping Bassegoda Park, situat a Albanyà, ha creat ArtiCel, el primer festival de les arts escèniques d’Albanyà, de cara a aquest estiu. Atesa la quantitat de persones que passen per la vila i el complex de bungalows durant aquesta època de l’any, s’ha volgut crear un entreteniment de primer ordre per a diferents nits de caps de setmana estiuencs que abasten des de finals de juliol fins al cap de setmana del 8 i 9 de setembre, coincidint amb la Festa Major del Bassegoda Park.

El cartell del Festival ArtiCel inclou artistes de primera línia que s’aproparan a les instal·lacions de l’Observatori Astronòmic Albanyà, adjacent al Bassegoda Park, durant aquest estiu per oferir els seus espectacles al públic. Els artistes que passaran per aquest primer festival de les arts escèniques d’Albanyà seran Jordi L.P. (dissabte, 21 de juliol), humorista i showman amb una llarga trajectòria dalt dels escenaris i platós de televisió; Pep Sala (diumenge, 29 de juliol), conegut compositor, músic i cantant que havia format part de la mítica banda Sau; l’Ensemble de l’Observatori Astronòmic Albanyà (divendres, 10 d’agost), conjunt de corda i piano especialment creat per a la interpretació de música clàssica a l’Observatori Astronòmic Albanyà; El Pot Petit (dissabte, 8 de setembre), especialistes en animació per a petits i grans, i el Quartet de la Chatta (diumenge, 9 de setembre), de llarga trajectòria professional a televisió.

Tots els espectacles del Festival ArtiCel, excepte els corresponents a la Festa Major del Bassegoda Park (8 i 9 de setembre), es duran a terme a les 21.00 de la nit a l’escenari de l’Observatori Astronòmic Albanyà i s’allargaran fins a les 22.30, moment en què, qui ho vulgui, tindrà l’opció de sopar a la food truck Bistro Van, del Grup Samuga, present a les instal·lacions. L’Observatori Astronòmic Albanyà oferirà, a més, un bateig astronòmic especial entre les 23.00 i les 0.00 de la nit per acabar d’arrodonir cada vetllada d’ArtiCel. Les entrades per a tots els espectacles de pagament del Festival ArtiCel estan disponibles a la venta a www.observatorialbanya.com

Pel que fa als espectacles de la Festa Major del Bassegoda Park (El Pot Petit, el 8 de setembre, i el Quartet La Chatta, el 9 de setembre) seran gratuïts i exclusius per a totes les persones allotjades al càmping i posaran punt i final a aquest primer festival de les arts escèniques d’Albanyà.

ELS ARTISTES

Jordi LP oferirà el seu darrer espectacle No anem bé, que l’ha fet moure’s pels escenaris catalans en els darrers mesos, i on ens presenta una reflexió, sempre en clau d’humor, sobre els fets més rellevants de la nostra vida. Pep Sala cantarà en acústic en un dels únics tres concerts que té programats de cara a aquest estiu, anomenats Bàsic Pep Sala. L’Ensemble de l’OAA és un eclèctic conjunt d’artistes albanyencs i empordanesos que compta amb els arranjaments musicals de Santi Escura, i que oferirà l’espectacle La música i l’Univers: una mirada musical del Cosmos, en sintonia amb l’Observatori Astronòmic Albanyà. El Pot Petit fa prop d’una dècada que protagonitza espectacles creats per apropar la diversió i l’entreteniment a la mainada i implicar-hi tota la família (el seu tema Viu l’estiu ha estat escollit com la cançó de l’estiu per la revista musical Enderrock). Finalment, el Quartet de La Chatta està liderat per Llorenç Fernández, Íngrid Morral i la seva filla, Carla Fernández, intèrprets coneguts gràcies al programa Levántate, de Televisió Espanyola.

Des de l’organització s’espera una positiva afluència de públic que pugui situar Albanyà en el mapa dels festivals d’estiu de les comarques de Girona. Per aquest motiu, s’ha volgut apostar per artistes de renom com Pep Sala o Jordi LP, que actuaran a un preu competitiu, amb entrades a 20€ per espectacle. La voluntat d’ArtiCel, a més, és apropar música i espectacles de qualitat sota un cel privilegiat com el d’Albanyà; i que qui hi vagi a veure el cel tingui l’excel·lent complement dels artistes, i que qui hi vagi a veure els artistes tingui el magnífic complement de l’incomparable cel d’Albanyà.

SOBRE EL CÀMPING BASSEGODA PARK I L’OBSERVATORI ASTRONÒMIC ALBANYÀ

El Bassegoda Park és un càmping familiar i complex de bungalows situat a Albanyà (Alt Empordà), dins l’entorn excepcional del Pla d’Espais d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa. Indret privilegiat per a l’observació nocturna dels estels gràcies al seu cel fosc, la seva aposta per l’observació astronòmica i la reducció de la contaminació lumínica li han valgut els reconeixements de primer Parc Internacional de Cel Fosc de l’Estat Espanyol (atorgat al municipi d’Albanyà) i primer campament Starlight pel seu impuls a activitats adreçades a promoure el coneixement astronòmic.

La culminació de l’aposta pel cel albanyenc és l’Observatori Astronòmic Albanyà, inaugurat l’estiu del 2017 i que, en la seva primera temporada, va rebre més de 4.000 visitants. Enguany, i comptant amb novetats com grades calefactades amb forma d’amfiteatre per encabir-hi més d’un centenar de persones, espera assolir la xifra de 10.000 visitants.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar